Sport

2012.12.05. 20:52

Vegyész RC-Kazincbarcika: Végre rangadót nyertek

Kazincbarcika - Szerdán hazai pályán játszott a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Kazincbarcika - Szerdán hazai pályán játszott a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.Bokor szép nyitásait nyelte le a Dunaferr az első szett elején (4-2), egyértelműen jobban kezdett a házigazda. Ugyan pár pillanattal később Blázsovics és Lukács remek blokkot csinált, az első technikai szünetnél már nem elhanyagolható VRCK-előny alakult ki (8-4). Dudás András bíztatta játékosait a padról, ami többet ért minden más nyugtatónál (12-6), míg a másik oldalon Tomanóczy mesternek muszáj volt időt kérnie, szétesően, szertelenül röplabdázott csapata. A csereként frissen érkezett Hatvany Zs. szervákból dolgoztatta a Barcikát, amely kézben tartotta az irányítást (16-9). Kovács Z. volt szemfüles, járt neki a taps, másodszor is, amikor kemény bombával jelentkezett, aztán harmadszor, amikor sáncban volt az egyik tag - erre megint nem tehetett mást az újvárosiak mestere, minthogy újabb szünetet jelzett. A szebbik formáját mutató Vegyész ,,nagy játékkal", biztosan szerzett vezetést.

Nagy mosolyalbum

Ki ne engedjetek, gyerekek! - szólt egy nézői tanács a lelátóról, és valóban, a kérdés az volt: tudja-e ezt a röplabdát folytatni a barcikai gárda a következő játszmában is? Bokor lemásolta az első felvonásban mutatott nyitásait, így már 4-1-nél Tomanóczy-tréner úgy érezte, kell a tanácsadás. Kicsit javult a Dunaferr, Csizmadiáék viszont nem mentek addigi szintjük alá, és amikor Gebhardt N. fél méterrel átszaladt a háló alatt a Vegyész térfelére, következhetett a technikai szünet (8-3). 11-6-nál hosszú menet végén íródott be újabb pont a borsodiak neve mellé, a Dunaferr inkább pontatlanul fejezte be támadásait, mint pontosan. Egy nagy ,,mosolyalbum" volt a VRCK (15-6), a látogatók pedig megint összejöttek egy rövidke beszélgetésre. A forgatókönyv nem változott, irányított a Dudás-társaság (19-9), majd Csizmadia helyett Árva érkezett a pályára a Barcikánál. A hajrában csökkentette hátrányát a Duna-parti együttes, ennyi...

Nem dicsérte meg

Továbbra sem lankadhatott a Vegyész, amely a harmadik menet elején kissé beragadt (2-5), ekkor itt is, ott is voltak rontások. Szabó M. kapott egy ,,búbost" a társaktól, amikor 7-8-ra alakította az állást, ami után hamar 7-12 lett. Na, ez volt az a pillanat, amikor Dudás András is szükségesnek látta a közbeavatkozást. A kapaszkodás nem sikerült, éppen jókor jött a második technikai pauza (10-16). Egy rontott szervát nem dicsért meg a hazai szakvezető, de Pápai is hibázott ugyanilyen szituációban. 13-18-hoz érve mutatkozott sansz a fordításra, két-két pont, majd Tomanóczy-időkérés következett. Izgalmas volt a végjáték, küzdött a Barcika, de a gyenge nyitások miatt nem tudták ledolgozni az öt pontnyi mínuszt.

A negyedik felvonásban irtózatosan bekezdett a VRCK, minden, már elveszettnek hitt labdáért keményen harcoltak Kovácsék (5-0, 8-3). Megint a borsodiak kezében volt a karmesteri pálca (12-3), feszült, ideges volt az újvárosi együttes, ami nem jelent sok jót a sportban... Újfent ültek a szervák a Vegyésznél, amihez látványos, okos megoldások párosultak, amivel sikerült szinte teljesen kizökkenteni a látogatókat (16-5). Viszont ekkor egy 4-0-s szériát hozott a Dunaferr, amire Dudás-edző időkéréssel válaszolt. Araszolgatott a pályaválasztó, ám vészesen közeledett az ellenfél (19-15). Bírói döntést kifogásoltak a Duna-partiak, jogtalanul, majd Bokor ütése érkezett a legjobbkor (22-17), ahonnan már nem volt visszaút Dunaferrnek. A Vegyész a szezon eddigi legjobb teljesítményével nyert egy rangadót, végre.

ÉM-MI


JEGYZŐKÖNYV

Vegyész RC-Kazincbarcika - Dunaferr SE

3:1 (15, 18, -20, 18)

Kazincbarcika, 100 néző. V.: Donkó, Pőcze.

Vegyész RC: TORONYAI, Szabó M., GULYÁS, Csizmadia, BOKOR, KOVÁCS Z. Csere: DUDÁS (liberó), Árva, Balázs. Edző: Dudás András.

Dunaferr SE: Szűcs, Hatvany A., Szabó B., Lukács, Gebhardt N., Blázsovics. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Hatvany Zs., Pápai, Banai, Neukum, Balla. Edző: Tomanóczy Tibor.

Dudás András: - Gratulálok a fiúknak, egy nagyobb hullámvölgy volt a mai mérkőzésen, amit sikerült átvészelnünk. Ettől eltekintve meggyőző játékkal nyertük meg a rangadót.

Tomanóczy Tibor: - Gratulálok a Barcikának. Sajnos, az első két szett ráment arra, hogy megtaláljuk valamennyire a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!