Sport

2012.12.13. 10:38

Ózdi FC - MTK tartalék: Újrajátszás, de csak jövőre

A Mátra-csoport Versenybizottsága legutóbbi tanácskozásán az Ózdi FC - MTK tartalék NB III-as futballmérkőzés újrajátszását rendelte el.

A Mátra-csoport Versenybizottsága legutóbbi tanácskozásán az Ózdi FC - MTK tartalék NB III-as futballmérkőzés újrajátszását rendelte el. Mint ismert, a harmad osztály 12. fordulójában november 3-án maradt el a találkozó, mert a fővárosiak keretéből négyen kaptak meghívót a különböző utánpótlás válogatottakba. A versenykiírás azonban kimondja, hogy erre nem hivatkozhatnak felnőtt összecsapás időpontjának módosításakor. Friedl Csaba, vb-tag érdeklődésünkre a döntés hivatalos indoklását osztotta meg velünk: a versenybizottság megállapította, hogy a november 3-ra kisorsolt Ózdi FC - MTK II. mérkőzés elhalasztásában az érdekelt csapatok nem hibásak, így a kilencven perc lejátszást rendelték el. A két egy egyesület köteles megállapodni a találkozó új időpontjáról, ha ez nem történik meg, akkor a Mátra-csoport Versenybizottsága jelöli ki a dátumot. A döntés nem jogerős, az ellen mindkét fél fellebbezési lehetőséggel élhet.

Nincs hivatalos értesítés

Az Ózdi Football Clubnál egyelőre nem kommentálták a határozatot. A fekete-fehérek ugyanis hivatalos értesítést még nem kaptak, így a pontos indoklást sem ismerik. Az írásban az is szerepel, hogy a játékjogosultság esetében a mérkőzés eredeti időpontját kell figyelembe venni. Azok a futballisták léphetnek pályára, akik november 3-án a két klub alkalmazásában álltak, és nem voltak eltiltva. Kérdés, hogy az ózdiak esetében a téli szünetben mennyire alakul át a játékoskeret, így fizikai értelemben eleget tudnak-e tenni a szabályoknak.

ÉM-ME


Ózd - Továbbra sincs végleges határozat a labdarúgó NB III-ban elhalasztott Ózdi FC - MTK tartalék mérkőzés ügyében.

Az MTK különböző indokok miatt lemondta az ózdi vendégjátékát, de az ügy még nem ért véget.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!