Sport

2012.12.04. 09:18

Másodállást vállalt a DKSK vezetőedzője

Miskolc - Peresztegi Nagy Ákos lett a jövőre Miskolcon Eb-ző magyar női U18-as válogatott szövetségi edzője.

Miskolc - Peresztegi Nagy Ákos lett a jövőre Miskolcon Eb-ző magyar női U18-as válogatott szövetségi edzője.A múlt héten pénteken két olyan kosárlabdás hír is napvilágot látott, amely Magyarország női U18-as válogatottjával és Miskolccal egyaránt kapcsolatos: a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökségi ülésén a Work Force-DKSK Miskolc női csapatának vezetőedzőjét, Peresztegi Nagy Ákost nevezték ki a magyar U18-as női kosárlabda válogatott szövetségi edzőjének, valamint az Európai Kosárlabda Szövetség bejelentette, hogy a 2013-as U18-as B-csoportos női kosárlabda Európa-bajnokságot Magyarországon, közelebbről Miskolcon rendezhetik meg. Ez egyben azt is jelenti, hogy a korosztály jövő évi, augusztus 15-e és 25-e közötti kontinensbajnokságára a diósgyőri edző állítja össze, készíti fel a korosztályos nemzeti együttest.

Érdekesség, hogy ezen a nyáron Peresztegi Nagy Ákos még az U16-os fiú válogatottat irányította, most pedig a másik nemnél kapott megbízást.

– A lányoknak ezzel a korosztályával, az 1995-96-os születésűekkel már dolgoztam együtt, 2011 nyarán Olaszországban, Szardínián sikerült megőrizni az A-csoportos tagságot, mivel a 12. helyen végeztünk. Ezzel a csapattal egyébként a felkészülés során eltöltöttünk néhány napot Miskolcon is – jegyezte meg Peresztegi Nagy Ákos. – Akkor klubszinten felnőtt női csapat mellett, Baján dolgoztam, és ezért bíztak rám lány csapatot, az előző évadban Fehérváron viszont utánpótlás fiú együttesem volt, és ezért az U16-os fiú válogatott vezetését kaptam feladatul. Most pedig, hogy ismét női vonalon edzősködöm, és nagyobb a rálátásom erre a mezőnyre, gondolom ezért is kaptam erre felkérést.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!