Sport

2012.12.09. 21:17

Magabiztos győzelem a Csíkszereda ellen

A Miskolci Jegesmedvék végig irányítva a mérkőzést, magabiztosan győzték le a Csíkszeredát, így ismét a második helyen állnak a bajnoki tabellán.

A Miskolci Jegesmedvék végig irányítva a mérkőzést, magabiztosan győzték le a Csíkszeredát, így ismét a második helyen állnak a bajnoki tabellán.A mérkőzés rosszul kezdődött a miskolciak számára, hiszen emberelőnyből már a 2. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Molnár közelről egy kipattanót emelt a kapuba (0-1). Ezt követően a Jegesmedvék beszorították ellenfelüket, sorra alakították ki a helyzeteiket. A 7. percben Láda Balázs bődületes kapuvasat lőtt, utána kétszer is az oldalhálóba lőttek a hazai csatárok. A 12. percben Saluga kiegyenlített, de a bírók magas bot miatt nem adták meg a találatot. Ami késett, az azonban nem múlt, egy perccel később talpra ugrott a Jégcsarnok közönsége. Orosz szánta el magát lövésre a kék vonal közeléből, Wéber a korongba még beleszúrt, így az a hálóba vágódott (1-1).

Maci fölény gólokkal

A második harmadban továbbra is a Jegesmedvék akarata érvényesült a jégen, fölényben játszottak és gyorsan át is vették a vezetést. A 4. percben, emberelőnyben Tóth kapott remek passzt a kapu előtt, és a jobb felső sarokba lőtt (2-1). A 8. percben egy gyönyörű támadás végén növelte előnyét a hazai csapat. Szirányi-Saluga-Szirányi volt a korong útja, és a védőnek végül a sakk-mattra játszott helyzet végén csak az üres kapuba kellett emelnie (3-1). A gól után a csíkiek finn edzője időt kért, érezte, hogy csapatát rendbe kell szednie. A semmiből szépített a Csíkszereda a 14. percben, egy lecsorgó korongot Mihály emelt a hálóba (3-2).

Csak egy Fodor gól

A harmadik harmadot ismét egy gyors Jegesmedve gól vezette be. A kapu előtt álló Fodor lőtt közelről a hálóba (4-2). A 9. percben Budai fogott ki egy csíki szólót. Az utolsó két percre emberhátrányba kerültek a Macik, a csíkiek a kapust is lehozták, így 6 a 4 ellen játszhattak, ám nem sikerült így sem gólt lőniük.

A Miskolc végig nagy fölényben játszott, sorra alakította ki helyzeteit és végül magabiztosan győzött a Csíkszereda ellen. Ezzel a győzelemmel a Jegesmedvék visszavették a második helyet a bajnoki táblázaton a csíkiektől.


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda

4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok 1200 néző, V: Lauff, Wolf, Székely, Juhász

Gól: Wéber, Tóth, Szirányi, Fodor, ill. Molnár, Mihály

Kiállítás: 8 perc (+10 perc fegyelmi Atkinson) illetve 12 perc

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Szirányi, Popovics, Szilágyi, Láda, Saluga, Tóth, Wéber, Smith, Dubek, Hegyi, Cowan, Fodor, Atkinson, Czuba, Orosz, Rafaj, Nagy G., Gyenes (k). Edző: Egri Gergely.

HSC Csíkszereda: Kozuch – Adorján, Molnár, Sarsok, Góga, Flinta, Kósa, Mihály, Péter, Moldovan, Szőcs, Novak, Papp, Hurtaj, Bíró, Bíró, Fülöp(k). Edző: Timo Lahtinen.

Egri Gergely: - Nagyon jól játszottunk ma, megérdemelten nyertünk. Úgy érzem végig mi irányítottuk a mérkőzést, és fontos három pontot szereztünk.

Timo Lahtinen: - Az elmúlt hetekben többszáz kilométert utaztunk, rengeteg mérkőzést játszottunk, így el kell fogadnom, hogy a játékosaim fáradtak. Három sorral nem tudtuk feltartóztatni a ma nagyon jól játszó Miskolcot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!