Sport

2012.12.09. 20:16

Lelkesebb volt a Palota

Hazai pályán játszott vasárnap bajnokit a miskolci élvonalbeli női röplabdacsapat.

Hazai pályán játszott vasárnap bajnokit a miskolci élvonalbeli női röplabdacsapat.Az első pillanatok Szabó B.-ről szóltak, hiszen egyrészt pontokat szerzett a miskolciak balkezes univerzálja, másrészt egy labda pechesen visszapattant rá - és íródott be így egység a vendégeknek. Nem jól kivitelezett hazai akciók miatt lett 6-6 az állás a nyitó szett ezen részében, ám ha sikerült a megfelelő kidolgozás, akkor nem tehettek semmit a másik oldalon. Keppel egyszemélyes sánca nem volt éppen csúnya, és Nagy Zs. mentése sem, 15-13-nál érezte a zavart Nyári Sándor, aki azonnal hívta is magához csapatát. Igyekezett tartani az irányítást a Vasút, Kovács Edina remekül látta meg, éppen hol van a Palota térfelén az a terület, ahová ütni érdemes. A látogatók nyitásban váltakozó teljesítményt nyújtottak, és amikor elkapták ezen elemben a ritmust, akkor Toma mester is ,,időzött" (23-21), Csarkó azonban egy pontos feladás után megnyugtatta a zöld-fehérekért szorítókat.

Faragás a hátrányon

A Palota 1-4-gyel kezdte a második felvonást, a miskolciak szakvezetője Rédei helyett Kiss V.-t hozta feladóban. A különbség az első technikai pihenőig megmaradt (5-8), sőt, amikor Pappék 6-12-re léptek el, az MVSC trénere jobbnak látta időt kérni. Nem érezték a meccset ekkor a miskolci lányok, akik között ezidőtájt több, nem kezdő is a parketten volt. Aztán hamar visszaváltott Toma Sándor (10-17), ám a gödörből csak nem sikerült kimászni (10-20). A tetemes hátrányon az utolsó előtti pillanatban elkezdtek faragni Szajkóék (15-22), érkezett is a PRSC szusszanásnyi pauzája, sajnos, éppen rosszkor jött Szilvási és Kovács Edina outja.

A harmadik menetben, 3-4-nél Kovács Edinának kellett érkeznie a vonal mögül, amolyan nyugtatás gyanánt, majd a Rédei-Sitkey blokknak járt ki a taps. Csarkót kereste a szélen a miskolciak feladója, amire centerben érkezett a válasz a Palotától (7-8), ott loholt egymás mellett a két csapat. Szajkó mutatta meg a szemben lévő Szikszainak, milyen is egy egyes sánc, az ilyen megmozdulásokból kellett volna több az Albrechtől - amely ,,csöndben" 12-10-re fordított. Ez nem volt hosszú életű (13-14), aminél Toma Sándornál bőven elég volt az időkéréshez. A mérleg egyik együttes felé sem billent, de 19-16-nál az MVSC állt jobban, amihez kellettek a határozott Csarkó-szervák. Az edzők is ,,játszottak", amikor a másik gárdának piciként ment, majd a Palota egalizált (21-21). A végjáték kiélezett volt, a játszma végül vendég örömmel zárult.

Szétütötte

Nem lehetett más elképzelésük a Vasutas-lányoknak a negyedik szettre, minthogy csikarják ki a döntő felvonást a pszichésen jó passzban lévő riválissal szemben. Kovács Edina minden energiáját beleadta 2-4-nél egy ütésbe, valami ilyesmit akartak látni a zöld-fehér hölgyektől a szurkolók, de a plafon sem a vendéglátóval volt. Nagy Zs. és Csarkó nagy igyekezetében összeszaladt a pályán (5-9), Szajkóék 6-12-nél mutattak stop-ot, de csak annyira, hogy maradt a hat egységnyi Palota-előny (8-14). Kezdett miskolci szempontból aggasztóvá vállni az állás, ám még nem volt veszve semmi. Kovács Edina ,,ütötte szét" Kovács Esztert (12-17), pislákolt a remény lángja. 17-19-hez érve ez már tüzecske volt, amit Nyári Sándor igyekezett eloltani, aztán Toma Sándor pörölt Suba játékvezetővel, volt-e átlépés a másik térfélre, vagy sem. Érezhető feszültség közepette Kovács Eszter keresztütése jelentette az utolsó pontot, így a vendégek visszavágtak a két hónappal ezelőtt otthon elszenvedett 3:0-s vereségért.

A miskolci lányok hétfőn este sem unatkoznak majd, ugyanis 19 órától következik a Budai XI SE elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő-visszavágó, szintén a Csokonai úton.

ÉM-MI


JEGYZŐKÖNYV

Albrecht-MVSC-MVSI - Palota RSC

1:3 (23, -18, -24, -20)

Miskolc, 100 néző. V.: Csizmarik, Suba.

Albrecht-MVSC-MVSI: RÉDEI, Szabó B., SZAJKÓ, Kovács Edina, Csarkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Jobbágy (liberó), SZILVÁSI, Kiss V., Radomszki. Edző: Toma Sándor.

Palota RSC: KOVÁCS ESZTER, SOÓS, PAPP, Szikszai, KEPPEL, Nagy K. Csere: Dénesi (liberó), Szűcs, Chován. Edző: Nyári Sándor.

Toma Sándor: - Az első szett után a nyitásfogadásunk teljesen leállt. Próbáltam cserékkel frissíteni a társaságot, de azokat, akiket pihentetni akartam volna, a folytatásban nem éltek a lehetőséggel. A lelkesen, végig küzdő Palota ellen így nem lehet nyerni.

Nyári Sándor: - Sok szerencsétlenül elvesztett mérkőzés után vagyunk, de nem adtuk fel a nyolcba jutást. A mai meccs színvonala nem volt igazán magas, a lelkesedésünk döntött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!