Sport

2012.12.27. 19:55

A három pontért mennek Érsekújvárra

Miskolc - Idei utolsó meccsét játssza pénteken este a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata.

Miskolc - Idei utolsó meccsét játssza pénteken este a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata.A jégkorong Mol Ligában pénteken 18 órától HC Nové Zámky – Miskolci Jegesmedvék meccset rendeznek, a pályaválasztó csapat otthonában, vagyis a Szlovákiában található Érsekújváron. A találkozó két résztvevője egymás szomszédja a tabellán: a szlovák másodosztályban is szereplő együttes áll jobban, ők a másodikok, de egy meccsel többet játszottak, mint a jelenlegi harmadik Macik. És mivel a két gárda között csupán egyetlen pont különbség van, egy esetleges miskolci győzelem megváltoztatná a dobogósok sorrendjét.

Nem újdonság

Az, hogy az év utolsó napjaiban meccset kell játszaniuk a Maciknak, számukra nem szokatlan, hiszen az elmúlt években a két ünnep között rendre jégre léptek.

– Az idei év vége ebből a szempontból picit lazább, hiszen a karácsonyhoz és az újévhez sokkal közelebb is estek már a meccseink, mint most, amikor jutott egy kis idő a pihenésre, hiszen a múlt pénteki meccs után pár nap szabadságot kaptunk, és csak karácsony második napján lehetett edzésre jelentkezni. Ez amolyan opcionális volt, de a keret 80 százaléka élt ezzel a lehetőséggel, és részt vett a nem kötelező közös gyakorláson – tudtuk meg Láda Balázstól, a Miskolci Jegesmedvék játékosától, aki arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy az ünnepek között játszania is kell, nem csak edzeni, így válaszolt: – Nincs ezzel baj, mert meccset játszani azért mégis csak jobb, mint edzeni. Mondják a legjobb edzés egy meccs, én is úgy gondolom, hogy élesben, a mérkőzéseken jobban lehet fejlődni, és úgy vagyok ezzel, mint a legtöbb sportoló, meccselni nagyon szeretek.

Erre módja nyílik pénteken a 29 éves védőnek, aki az érsekújváriak elleni kirándulás előtt a következőket válaszolta arra a felvetésünkre, hogy közel azonos erejű csapatok ütközetében szoros meccsre van kilátás:

– Kötelező lenne nyerni, nem lenne szabad pontokat veszíteni Érsekújváron, annak ellenére, hogy a táblázat is mutatja nem lebecsülendő az ellenfél. De szerintem mi jobb csapat vagyunk, és képesek is arra, hogy ezt eredményszinten kifejezésre juttassuk. Ellenfelünk játékosai jól koriznak, és kontrákra épülő játékukban, ha sikerül létszámfölényes helyzetet kialakítaniuk, akkor azokat jó százalékban használják ki. Éppen ezért nem lesz mindegy, hogy mennyi kiállítást gyűjtünk be, illetve abból, amit mi kapunk, mennyit használunk ki. Ebben a mutatóban ugyanis jobbak vagyunk az ellenfelünkkel történő összevetésben. Az biztos, hogy fegyelmezetten kell játszanunk, lehetőség szerint el kell kerüljük a büntetéseket. Mivel véleményem szerint fizikálisan erősebbek vagyunk, több sorunk van, így igenis jó esélyünk van arra, hogy győzelemmel búcsúzzunk az idei esztendőtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!