Sport

2012.11.26. 11:23

DVTK: Pontos "tavaszi" kezdés

A labdarúgó NB I 16. fordulójában a Diósgyőri VTK az Újpest FC vendége volt vasárnap.

A labdarúgó NB I 16. fordulójában a Diósgyőri VTK az Újpest FC vendége volt vasárnap.Ennek a bajnokinak nem csak az volt az érdekessége, hogy tavaszról előrehozott találkozó volt, hanem az is, hogy három nappal a találkozó előtt kiderült, hogy a piros-fehéreket ezen az összecsapáson új szakember irányítja, miután a szerdán lemondott Sisa Tibor vezetőedzőtől Szentes Lázár szakmai igazgató vette át DVTK-t. Az már a meccs előtt tudott volt, hogy a diósgyőri mezőnyjátékosok közül hárman eltiltás (Nagy T., Hanek, Gosztonyi), hárman pedig sérülés miatt (Seydi, Abdouraman, Fernando) miatt hiányoztak. Utóbbiak közül ketten visszatérőben vannak, mert Sisa Tibor távozásának másnapján edzésbe álltak, de még csak könnyített edzésmunkát végeztek, és a keretnek még nem lehettek tagjai, viszont Fernando, aki Szentes Lázárnak a korábbi diósgyőri szakvezetősködése idején nem sok sót evett meg, Syedivel és Abdouramannal ellentétes utat járt be, peches módon szombaton megsérült. Emiatt pedig nem tudta kihasználni azt a DVTK szakmai igazgatója azt, hogy a kispadra hat mezőnyjátékost ültessen le, csak öten voltak ott. Érdekesség, hogy köztük volt a szerdán még a gólvonalon álló Tajti kapus, aki azért került a kispadra, mert a korábban sérülés miatt heteken át hiányzó Rybansky vállalta a játékot. Az talán annyira nem meglepő, hogy Gal sem lett kezdő, hiszen Szentes Lázár korábbi időszakában ő is mellőzött volt. Csakhogy a kimaradásával nem került rutinos középső védő a kezdőcsapatba, mert Rakovic is Gal mellett ült a padon, Nagy T., és Hanek pedig ugye eltiltás miatt nem játszhatott. Picit kockázatosnak tűnő módon a középső védekezést, két korábban többnyire szélső védőt játszott labdarúgó középre tolásával kívánta megoldani a szakmai igazgató. A jobbról érkező Vadász már játszott is itt néhányszor, Gohér viszont még nem. Melléjük, balra Jeff, jobbra Vági került. Előttük elvileg két védekező középpályás játszott most is, de nem egymás mellett, inkább egymás előtt, mögött. Takács P. volt hátrébb, neki szinte csak a védekezés jutott, Elekre viszont számítottak a támadójátékban is. Utóbbi előtt a középpálya támadó szekcióját Bacsa, Tisza, és a szerdán még szintén a sérültek közé tartozó Luque alkotta, előttük pedig meglepő módon a DVTK-ban eddig két meccsen csupán huszonegynéhány percet játszott Rudolf került. Utóbbi két játékossal kapcsolatban kérdéses volt, hogy bírják-e majd végig. Már csak azért is, mert az első félidő elején elég sokat változtatták a helyüket az elől állók, akik négyesben forogtak.



A támadó kvartett biztatóan játszott, de a hátsó alakzattal sem volt nagy gond, és nem volt ritka, hogy sikerült a védekezést feltolni, és a labda a hazai térfelén gurulgatott. Persze voltak hibák is a DVTK játékában, ami elsősorban az összeszokatlanságból adódott, előfordult, hogy egy-egy passznál, vagy helyezkedésnél nem értették meg egymást a vendégek. Egy ilyenből gólt is kaptak, úgy tűnt váratlanul érte őket, hogy egy csapat középső védője is mehet előre lendületesen. Talán, ha a diósgyőri támadószekció segítőbb lett volna védekezésben, nem kerülnek hátrányba. De ez nem így történt, és bár nem sokkal később egyenlíthettek volna, Tisza helyzete kimaradt, így a kiegyenlített első félidő hazai vezetéssel zárult.



Fordulás után

Változatos volt a második játékrész eleje, felváltva, mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség. Sorrendben Remili, Bacsa, Rudolf és Remili találhatott volna be, közülük kétségkívül Rudolf vitte a prímet, aki nagy ziccert tékozolt el. Ez utóbbi után nem sokkal, nem volt meglepő, hogy a szenvedve játszó Luquét lehívta Szentes edző. A helyére beküldött Csirszki, mint korábban sokszor, így ezúttal is bátran játszott, ráadásul jól is, és hamarjában adott egy gólpasszt Tiszának, ezzel egyenlített a Diósgyőr. Ami ezután jött, az egyfajta háború volt, minden négyzetcentiméterért, minden labdával eltöltött másodpercért, színekkel (sárga lapokkal) és áldozatokkal (sérülésekkel, és ebből következő cserékkel, aminek a kéztörést szenvedett Moraes, valamint Jeff voltak a szenvedői). De ez a háború állóháború jellegű volt, egyik csapat játékában sem volt igazán benne ekkoriban már a gólszerzés lehetősége. A DVTK hátsó sora magabiztos volt, és nem mivel az előre játékhoz is maradt energiájuk azoknak, akik a pályán maradtak, így a hajrában nem kellett izgulni a kb. 300 fős diósgyőri szurkolótábornak az egy pont megtartása miatt. Mivel Szentes Lázárnak több húzása jött be ezen a meccsen, mint ami nem (a belső védők kiválasztása, Csirszki becserélése igen, Luque és Rudolf kezdőbe állítása nem), ez egy pontot, javuló játékkal megérdemelten szerzett egy pontot eredményezett a Diósgyőrnek.



Jegyzőkönyv:

Újpest FC – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)  

Budapest, 3000 néző. V.: Solymosi (Lémon, Aradi).

Újpest FC: Balajcza (7) – Vermes (6), Szélesi (6), Antón (6), Iandoli (6) – Remili (5), Vasiljevic (6), Proesmans (6), Christ (5) – Kabát (5), Moraes (6). Vezetőedző: Jos Daerden.

Diósgyőri VTK: Rybansky (6) – Vági (5), Vadász (6), Gohér (6), Jeff (5) – Takács P. (6) – Elek Á. (6) – Bacsa (5), Tisza (6), Luque (5) – Rudolf (5). Szakmai igazgató: Szentes Lázár.

Csere: Luque helyett Csirszki (7) az 59., Remili helyett Simon K. (-) a 66., Jeff helyett Bogáti (-) a 77., Moraes helyett Balogh B. (-) a 79., Rudolf helyett Gallardo (-) a 81. percben.

Sárga lap: Takács P. a 6., Rudolf a 28., Vermes a 43., Vasiljevic az 50., Csirszki a 75., Christ a 83., Bogáti a 83., Gallardo a 86., Simon K. a 91. percben.

Gólszerző: Moraes (1-0) a 19., Tisza (1-1) a 65. percben.

Jos Daerden: – Az első félidőben meg kellett volna nyerni a meccset. Középen sok helyet hagyott a Diósgyőr, ezt ki kellett volna használni. Egy szerencsés gólt szereztünk, Tisza találatánál pedig a védők hibáztak, de ez benne van a játékban. A védekezésből támadásba való átmenetünk ezen a napon körülményes volt.

Szentes Lázár: – Először is azzal kezdeném: megköszönöm Sisa Tibornak és Dzurják Józsefnek a nálunk eltöltött időszakát, az ő munkájuk is benne volt ebben a meccsben. Az 1 pont is jó, ennél lényegesen jobb, a mutatott teljesítmény. Nagyon hullámzó, kemény mérkőzés volt, a végére elfáradtunk.

 


A gólok története

19. perc: Antón a hazai védelem közepén szerzett labdával lendületből megindult előre, ügyesen elvitte két diósgyőri mellett a labdát, majd kitűnően ívelt a jobb oldalon felfutó Kabát elé. A csatár néhány méteres vágtája után középre adott, az ötösre érkező labdába Rybansky belepaskolt, de a játékszer éppen a berobbanó Moraes testére pattant, onnan pedig a gólvonal mögé, 1-0.

65. perc: A csereként beállt Csirszki a bal oldalon kapta meg és vezette a labdát, majd remekül ívelt középre, a jó ütemben érkező Tisza pedig a rövid oldalon, a kapufával szemben, 7 méterről fejelt a kapu jobb oldalába, 1-1



 "Szeretném megköszönni Sisa Tibor és Dzurják József munkáját, mert ebben az a pontszerzésben az ő munkájuk is benne van" - kezdte nyilatkozatát Szentes Lázár a Diósgyőri VTK újpesti vendégszereplése után.

Az NB I. 16. fordulójában Újpesten vendégeskedett és ért el 1-1-es döntetlent a Szentes Lázár irányította Diósgyőri VTK. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

Budapest, 2012. november 25., vasárnap (MTI) - Összeverekedtek a vasárnapi futballmérkőzés előtt az Újpest és a Diósgyőr szurkolói - közölte ORFK Kommunikációs Szolgálata. A rendfenntartók 35 embert állítottak elő.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 16. fordulójában az ősi rivális Újpest FC vendégeként lépett pályára a Diósgyőri VTK gárdája vasárnap 16.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!