Sport

2012.02.29. 21:05

A Vasasnak nyolc, a DKSK-nak nem

Miskolc - A hazaiak centere a harmadik negyedben eldöntötte a fontos meccset.

Miskolc - A hazaiak centere a harmadik negyedben eldöntötte a fontos meccset.

A női kosárlabda NB I/A 21. fordulójának első meccsét játszották szerdán este. A Vasas-Basket – DKSK-MISI bajnokira – mint arról már többször is írtunk – azért ebben a szokatlan időpontban került sor, mert a pályaválasztó arra hivatkozva, hogy az eredeti játéknapon, vagyis szombaton műszaki munkálatokat végeznek a csarnokában, azt kérvényezte az országos szövetség illetékes bizottságánál, hogy ezt a bajnokit három nappal hamarabb játsszák le. Így lett, és a Vasas teljes csapattal, vagyis azzal az Pál Szandrával a soraiban állhatott fel, akiről az a hír járja, hogy külföldi munkavállalása miatt szombaton már nem tudott volna játszani...

A hazaiak kulcsembere természetesen ott volt a kezdőcsapatban, nem úgy a túloldalon Budimir, aki bokaszalag sérülése miatt bemelegíteni sem tudott. Az első két percben csak a palánk alól szereztek gólokat a csapatok, és ha Skoric bedobja a büntetőket, akkor egál lehetett volna (4-2). A 3. minuta végén Adamecz triplát süllyesztett el a gyűrűben, majd egy újabb eladott diósgyőri labda után Vukicevic edző kért időt, ám a szünet után Pál talált be (9-2). A folytatásban sikerült stabilizálnia védekezését a vendégcsapatnak, közelről nem tudtak dobni a hazaiak, a távolijaik pedig nem sikerültek, így a 8. perc végén az araszolgató DKSK 1 pontra jött fel (11-10). A játékrész utolsó percében Reiner is megszerezte első pontjait, Hadzovic pedig faultos kosárral növelte csapata előnyét (11-15).

A második negyed elején sem jeleskedtek a dobásokban a csapatok, majdnem négy perc telt el, amikor Hadzovic betalált. A hazaiak trénere folyamatosan forgatta csapatát, kereste azt az összetételt, amelyben jobbak lehetnek, míg a DKSK-nál a kispadról csak a Kántor jutott szóhoz. Az elképesztően rosszul dobó Vasas szintjére leereszkedett a Diósgyőr is, majd amikor előbb Mansere trojkájával egyenlítettek a piros-kékek (21-21) és pár másodperc múlva a vezetést is megszerezték, jött a vendég időkérés, majd a visszatérés után Farkasinszki egyenlített (23-23).

Fordulás után

A térfélcserét követően Teilane szerzett gyorsan öt pontot (30-25), a DKSK-nak viszont nem ment, több mint négy perc után Skoric dobta a negyed első kosarát (33-27). Ez a játékrész egyértelműen a hazaik centeréé volt, Teilane egymaga 13 pontot szerzett (41-31), ráadásul a játékrész végén Adamecz egy triplát is bevert, aminek koporsószög hangja volt (44-31).

A záró tíz percben kisebb csodára lett volna szükség, hogy a DKSK megfordítsa az eredményt, ez viszont nem következett be, a 33. percben már 20 pont volt a csapatok között (51-31). Ekkor a hazaiak már felszabadultan játszottak, a Diósgyőr pedig görcsösen, sok hibával, így nem is lehetett más a vége, mint Vasas-győzelem.

Ezzel a vereséggel tulajdonképpen eldőlt, hogy a Diósgyőr nem jut a 8 közé, ehhez már csak annyi kell, hogy szombaton a Szekszárd hazai pályán győzzön az utolsó előtti BEAC ellen.


Az ügyvezető szerint

A sorsdöntő mérkőzést a helyszínen tekintette meg Szabó Tamás, a csapatot működtető gazdasági társaság egyik ügyvezetője, a többségi tulajdonos képviselője, aki így összegezte a látottakat: "Elfogadhatatlanul gyengén játszott a csapat."


Kosárlabda: jegyzőkönyv

Vasas-Basket – DKSK-MISI 63-44 (11-15, 12-8, 21-8, 19-13)

Budapest, 150 néző. V.: Papp, Fárnyó, Vida.

Vasas-Basket: Pusztai (2), Pál (5), Adamecz (18/12), Mansare (11), Teilane (23). Csere: Velkey (2), Katona (-), Kovalcsik (-), Bajnóczi (2), Szabó F. (-). Edző: Diósadi Deák Éva.

DKSK-MISI: Hadzovic (15), Ocsenás (-), Reiner (8), Skoric (6), Farkasinszki (10). Csere: Kántor (5), Lugosi (-). Edző: Milen Vukicevic.

Kipontozódott: Adamecz a 38. percben.

Diósadi Deák Éva: – Kicsit elfogódottan kezdődött a meccs, mindkét csapatban benne volt, hogy nagyon nyerni akar. Fordulás után mi ébredtünk hamarabb, után pedig volt akkora fizikai fölényünk, hogy győzelemre hozzuk a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak, jól küzdöttek.

Milen Vukicevic: – Rengeteg hibával játszottunk, kevés játékos tudott érdemeben valamit hozzá tenni a játékhoz. A mérkőzés első felében eldönthettük volna a meccset, a másodikban viszont rákapcsoltak a hazai centerek, akiket nem tudunk levédekezni.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!