Sport

2010.10.23. 13:50

Október 23. - Több százan futottak a vörösiszap károsultakért

<p>Több száz ember vett részt azokon a szombati futóversenyeken, amelyek egy részében a vörösiszap-károsultaknak gyűjtöttek adományt.</p>

A Budakeszi-Budapest félmaratonhoz Budapesten, a Jászai Mari téren csatlakoztak a kormány által szervezett Szabadság futam résztvevői valamint azok a sportolók, akik az előző napokban lefutották a Bécs-Sopron-Budapest szupermaratont. Utóbbi sportolók 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze útjuk során, a Szabadság futamon pedig körülbelül 400 ezer forint folyt be a nevezési díjakból, de volt, aki még a nevezési díjon felül is adakozott a helyszínen a Veszprém megyei iszapömlés károsultjainak.


Budakesziről több mint 400-an indultak a fővárosba tartó félmaratonon, útközben sokan csatlakoztak hozzájuk. A kormány által szervezett Szabadság Futam Budapesten, a Jászai Mari téren csatlakozott a félmaratonhoz. A Szabadság Futamon körülbelül 200-an vettek részt, ők szimbolikusan 1956 forintos nevezési díjat fizettek, ezt az összeget az iszapkatasztrófa károsultjai kapják.

A Budakesziről induló félmaratonhoz egyébként csatlakoztak a 2008-ban elhunyt Kolonics György emlékére rendezett emlékfutás résztvevői, körülbelül 40-en.

A Magyar Vöröskereszt és a Nagy Sportágválasztó közös szervezésében elindult Bajnokok Csapata szintén csatlakozott a szombati futóprogramhoz. A sportolók - Vajda Attila, Kozmann György, Csabai Edvin, Boronkay Péter, Lindenmayer János, Ipacs Endre, Hüttner Csaba és Horváth Csaba - szerda délelőtt indultak Bécsből, hogy Sopronon keresztül teljesítsék a szupermaratoni távot. Útjuk során adományokat gyűjtöttek az iszapkatasztrófa károsultjainak. A sportolók 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze, ebből 2 milliót Tata város közgyűlése ajánlott fel. Az útjukba eső kisebb falvakban pedig sokan adtak tisztálkodási szereket, tartós élelmiszert. Az adományokat a tervek szerint a jövő héten személyesen adják át a rászorulóknak - mondta a Független Hírügynökségnek Koós-Lukács Tímea, az adománygyűjtő futás főkoordinátora.

- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!