Sport

2010.09.04. 19:41

Talmácsi a 3. sorból rajtol

<p>Továbbra is kedvező az időjárás a misanoi pálya környékén, aminek nemcsak a versenyzők, de a helyszínre kilátogató szurkolók is örülnek.</p>

A délelőtti második szabadedzésen Talmácsi Gábor és csapata azt a cél tűzte ki, hogy a magyar motoros kevesebb boxkiállás mellett hosszabb periódusokat töltsön a pályán és próbáljon közel azonos köridőket futni. Ezt meg is valósították és több értékes információt gyűjtöttek a motor beállításával kapcsolatban, mindemellett a köridőből is sikerült faragni.

Már az időmérő előtt nagyon elszánt arcokat lehetett látni a boxokban, de ezen igazából nem is lehetett csodálkozni, hiszen azon tréninghez érkezett a san marinoi hétvége, amely a rajtsorrendről döntött. 41 fős mezőny esetén pedig ki nem akar minél előrébbről indulni?
Talmácsi remekül kezdte a kvalifikációt, melyen folyamatosan hozta a stabil köridőket. Végül 20 kört teljesített és leggyorsabb köridejét a 19-ben produkálta, ami a 10. helyet jelentette számára. Az időmérőt Toni Elias nyerte – aki korábban a szabályokat megszegve ezen a pályán tesztelt – mögötte Scott Redding, Julian Simon és Jules Cluzel indulhat még az első sorból.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
"Elégedett vagyok abból a szempontból, hogy végre eddig ez egy olyan hétvége, amikor edzésről edzésre sikerült javítani, gyorsulni. Sokmindenre rájöttünk, sok hasznos információt szereztünk, melyek nagyon fontosak lehetnek számunkra a következő futamokon is. Holnap mindenképpen egy nagy csatát várok, melyből szeretném én is kivenni a részemet és lehetőleg minél előbb, a mezőny elején."

San Marino, Misano – időmérő edzés
1. Toni Elias                 1.38.991
2. Scott Redding           1.39.035
3. Julian Simon             1.39.280
4. Jules Cluzel              1.39.413
10. Talmácsi Gábor       1.39.857

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!