Sport - Foci

2013.01.21. 08:14

Kovács Ádám távozni akar

<span style="font-size: 13px; line-height: 19px;">Labdarúgás - Szombaton a műfüves pályán egymás közötti játékkal zárta a felkészülés második hetét a Nyíregyháza Spartacus NB II-es focicsapata. A gyakorlás után az edzői stáb tagjai megbeszélést tartottak, majd striguláztak. A próbajátékosok közül három név után a nem kell rubrikába került pipa, egynél pedig a maradba.&nbsp;

Labdarúgás - Szombaton a műfüves pályán egymás közötti játékkal zárta a felkészülés második hetét a Nyíregyháza Spartacus NB II-es focicsapata. A gyakorlás után az edzői stáb tagjai megbeszélést tartottak, majd striguláztak. A próbajátékosok közül három név után a nem kell rubrikába került pipa, egynél pedig a maradba. 

Se litván, se ukrán

A tesztelt játékosok közül Tóth Máté és a litván Marius Kazlauskas sem lesz Szpari-játékos, miként az ukrán Ivan Szkunzyak – kezdte lapunk tájékoztatását Brekk János szakmai igazgató. – Nem ügyetlen focisták, ám most nem jelentenek igazán erősítést, a kispadra pedig nem igazolunk. Katona Györggyel viszont szóban megállapodtunk, vele a héten fél plusz két évre szóló szerződést írunk majd alá.

– Azt nem mondom, hogy nem érkezhet még új játékos, de nagy változások már nem lesznek, így vágunk neki a tiszaújvárosi edzőtáborozásnak.

– Egyébként az elmúlt héten, amit az időjárás engedett, azt el tudtuk végezni, sajnos a pályán nem tudtunk annyit gyakorolni, amennyit igazán szerettünk volna.

A védelembe még érkezhet labdarúgó, de már az is eldőlt, hogy kik utaznak hétfőn délután Tiszaújvárosba az edzőtáborba. A csapattal tart majd két 19 éves akadémista, Klepács Krisztián és Lukács Bence. Ők egyébként is azon saját nevelésű fiatalok közé tartoznak, akikkel a klub majd szeretne profi szerződést kötni.

Futóedzéssel nyitnak

– Hétfőn reggel hatan a fővárosba utaznak orvosi vizsgálatra, az újak közül Nenad Durovics, Milan Jankovics és Nikon Jevtics – tért rá az újabb hétre Brekk János. – Amennyiben rendben lesz minden, akkor érvénybe lép a szerződésük. Dajka László, Milan Davidov és Germán Tamás pedig kezelésre mennek. Ők hétfőn este csatlakoznak az edzőtáborba utazókhoz.

– Ma este egy futóedzéssel nyitjuk a tiszújvárosi napokat. Kedden, csütörtökön és pénteken két edzés lesz. Szerdán délután egymás közötti játék következik, néhány fiatallal kiegészített csapatokkal, szombaton pedig a Cigánd ellen játsszuk az első edzőmeccset. Azt követően hazautazunk és a következő hétfőn megyünk vissza Tiszaújvárosba.

Vasárnap este derült ki, hogy Kovács Ádám nem megy Tiszaújvárosba. A játékos távozni szeretne, a klub viszont ragaszkodik a szerződésben foglaltakhoz. Így végül a csatár itthon, az U19-es csapattal készül.

KM-ML

Törökországban edzőmeccseztek

Míg az itthon maradtak, hóban, hidegben gyakoroltak, Csorba Szabolcs és Reznek Donát a kellemes török klímát élvezheti az NB II-es válogatott tagjaként. Szombaton már meccset is játszott a Dárdai Pál dirigálta magyar együttes, és 2–1-re (1–0) nyert az albán Flamustari ellen. A két nyíregyházi játékos a második félidőben jó húsz percet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!