Sport - Foci

2008.06.16. 14:45

Klasnic történelmet írna

<p>Történelmet írna Ivan Klasnic, a horvát labdarúgó válogatott csatára, ő lenne ugyanis az első veseátültetett focista, aki pályára lép egy világversenyen.</p>

Klasnic tagja az Európa-bajnoki résztvevő horvát csapatnak, az eddigi két csoportmérkőzésen azonban még nem kapott szerepet. Klasnic számításai szerint Lengyelország ellen lehetőséget kap hétfő este.

A 28 éves támadó tavaly márciusban esett át sikeres veseátültetésen. Az volt egyébként a második beavatkozás, egy hónappal korábban ugyanis szervezete kilökte édesanyjától kapott veséjét. Problémái miatt több mint egy évet hagyott ki a Werder Bremenből, Slaven Bilic szövetségi kapitány azonban ennek ellenére is beválogatta csapatába.

Klasnic a válogatottban eddig 29-szer lépett pályára és nyolc gólt lőtt. A játékos egyébként jelenleg is perben áll a Werder Bremennel, állítása szerint ugyanis a csapat két orvosa öt éven keresztül sem vette észre veseproblémáját, ezért 1,5 millió eurós kártérítést követel az egyesülettől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!