Sport - Foci

2007.11.24. 19:43

Wenger keres edzőt az angoloknak

<p>Arsene Wenger, a londoni Arsenal francia menedzsere fog segíteni az Angol Labdarúgó Szövetségnek (FA) az új szövetségi kapitány megtalálásában.</p>

Wenger pénteken adott nyilatkozatában gyorsan kizárta magát a lehetséges utódok közül, de mint mondta, nagyon szívesen segít tapasztalatával a szövetségnek.

Brian Barwick, az FA elnöke péntek este elmondta: nagyon megörült a felajánlásnak és amint visszatér Durbanból kezdeményezni fog egy megbeszélést a francia menedzserrel a lehetőségek megvitatására. Az angol foci első embere jelenleg a dél-afrikai városban tartózkodik, ahol vasárnap sorsolják a 2010-es vilábajnokság selejtezőcsoportjait.

Az FA csütörtökön menesztette Steve McClaren szövetségi kapitányt, miután Anglia hazai pályán 3-2-re kikapott Horvátországtól és így nem jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra. A közvélemény a csúfos kudarc után leginkább egy külföldi edzőt szeretne látni a háromoroszlánosok élén. A fogadóirodák a portugál Jose Mourinho, az észak-ír Martin O Neill és az olasz Fabio Capello érkezését valószínűsítik.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!