Sport - Foci

2007.11.14. 20:48

Nagy felháborodás Angliában

<p>Izrael valószínűleg nem a legerősebb csapatával áll ki Oroszország ellen a szombati Európa-bajnoki selejtezőn.</p>

Az izraeliek amúgy orosz származású kapusedzője egy nyilatkozatában azt mondta, hogy inkább tehetséges fiatalok kapnak lehetőséget tehetségük bizonyítására. Angliában nagy felháborodást keltett a hír, ami nem csoda, hiszen a britek nagy versenyben vannak az oroszokkal a továbbjutásért.

Az angolok eddig abban bíztak, hogy Izrael hazai pályán pontot vagy pontokat vesz el Oroszországtól, így az egyébként bukdácsoló brit csapat az utolsó fordulóban, egy horvátok elleni győzelemmel mégiscsak kvalifikálni tudja magát a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra. A hír azonban, miszerint Izrael szinte junior csapatot akar pályára küldeni, így gyakorlatilag feladja a mérkőzést, nagy felháborodást keltett a szigetországban.

A Sun napilap azonnal utalt rá, hogy a nyilatkozatot tevő izraeli kapusedző, Alexander Ubarov orosz származású, és rendszeresen tartja a kapcsolatot az orosz szövetséggel, illetve a játékosokkal. Ráadásul Ubarov az említett interjúban közölte, örülne, ha az oroszok kijutnának az EB-re.
"Megmondtam azonban nekik, hogy nehéz dolguk lesz, ha le akarnak győzni minket, hiszen 16 éve, amióta az izraeli szövetségnél dolgozom, minden meccsen a maximumot igyekeztünk kihozni magunkból" - tette hozzá Ubarov az izraeli One nevű weboldalnak adott interjújában.

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!