Sport - Foci

2007.11.24. 16:54

Kisteleki elégedett

<p><P>Rendkívül pozitívan értékelte a magyar labdarúgó válogatott idei teljesítményét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke.</P></p>

Kisteleki István a Független Hírügynökségnek elmondta: a vasárnapi világbajnoki selejtezők sorsolásának eredményétől függ, hogy milyen szakmai vezetője lesz a válogatottnak jövőre.

A 2007-es célkitűzések csaknem 100 százalékig teljesültek, az utóbbi két elveszített mérkőzés ellenére is - mondta pénteken a Független Hírügynökségnek az MLSZ elnöke. Kisteleki István szerint egy fiatal, megfelelő morálú csapat alakult ki. A törés, ami az elmúlt napok kudarcait hozta, elsősorban a rutintalanságnak volt köszönhető. A görög válogatott ellen például a megérdemelt győzelem helyett apró hibák vezettek a vereséghez. Ez a csapat később az eredményekben is előreléphet. Kisteleki István ugyanakkor megjegyezte: a válogatott egyetlen év alatt 24 helyet javítva az 52. helyre küzdötte fel magát a világranglistán.

A szövetségi kapitány munkájával mind a szakvezetés, mind az elnökség elégedett lehet. Kisteleki István szerint azonban Várhidi Péter év végén lejáró szerződésének esetleges meghosszabbítása nemcsak ezen múlik. A következő két év célkitűzéseit ugyanis alapvetően a vasárnapi világbajnoki selejtezők csoportbeosztása határozza meg. Ha nagyon erős csoportba kerül a magyar válogatott, akkor a további építkezésen lesz a hangsúly. Egy esetleges gyengébb csoportból azonban csak a továbbjutás lehet a cél, amelyhez másfajta feltételeket kell biztosítani. Az MLSZ elnöke szerint befejeződött a csapatépítés kezdeti szakasza. Mint fogalmazott: nem lehet megállni és visszacsinálni mindazt, amit az elmúlt évben nagy nehezen sikerült összehozni.

A magyar labdarúgó válogatott hét csapat közül a hatodik helyen végzett, így nem jutott ki a jövő évi svájci-osztrák labdarúgó Európa bajnokságra. Vasárnap már a 2010-es dél-afrikai világbajnokság selejtezőcsoportjait sorsolják. Magyarország a negyedik "kalapba" került, vagyis legalább három jobb képességű csapattal kell megküzdeni a továbbjutásért. A csoportok első két helyezettje vehet részt a világbajnokságon. A magyar fociválogatott legutóbb 21 éve, 1986-ban jutott ki világbajnokságra. A magyar szövetségi kapitány személyéről december 13-án dönt az MLSZ.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!