Sárospatak hírei

2010.12.03. 13:51

A mádi pálinka varázsa

<p>Ha valaki egyszer belekóstol a valódi gyümölcspárlatok egyikébe, akkor több mint valószínű, hogy lemond az égetett szeszek élvezetéről. (pr cikk)</p>

A valódi gyümölcspálinka nem véletlenül vált hungarikummá, a kulturált pálinkafogyasztás ma már a társasági élet majdhogynem elengedhetetlen része.
Megyénkben számos vállalkozó foglalkozik pálinkafőzéssel, köztük található a Mádi Szeszfőzde tulajdonosa, Holhos Csaba is, aki gyümölcsszezonban soha nem panaszkodott még arra, hogy túl sok lenne a szabadideje.
– Egy 960 literes, direkt bevezetésű főzőüsttel és egy 300 literes gőzüzemű finomítóval dolgozok – mondja Holhos Csaba. – Egy időben gondolkodtam azon, hogy bővítem az üzemet, de ez a főzde mindig is arról volt nevezetes, hogy nem ipari méretekben dolgozik, meg hosszas számolgatás után rájöttem arra, ez az üzem ezt a kapacitást még elbírja, bár hála az égnek, egyre többen főzetnek nálam más megyékből is. Ha ők úgy érzik, hogy nálam főzetik ki a gyümölcscefrét, szőlőtörkölyt, aszútörkölyt, borseprőt, akkor nem engedhetem meg magamnak, hogy igénytelen munkát adjak ki a kezem közül. Jelen pillanatban 1-2 hetes határidővel tudjuk vállalni a főzést, ez egy olyan intervallum, amit tartani is tudunk. Miután honlapunk nincs, ezért az interneten nem is tudtuk eddig ajánlani magunkat. Mindig a szájhagyomány útján terjedt a hírünk, ezen nem is kívánunk a közeljövőben lényegesen változtatni. Mindig azt mondtam, aki kíváncsi az üzemünkre, azt bármikor szívesen látjuk, körbevezetjük, aztán döntse el, igénybe kívánja-e venni a szolgáltatásainkat. Bejelentkezéseket, érdeklődéseket a 06-30/625-81-18-as telefonszámon fogadunk. Annyit még feltétlenül elmondanék, hogy a tavalyi áraink nem változtak, így literenként 650 forintba kerül egy liter pálinka előállítása a Mádi Szeszfőzdében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!