Putnok hírei

2012.12.05. 13:03

„Ajándékkosár” Putnokon

Putnok - Karácsonyi ajándékkosár címmel nyílt kiállítás Putnokon.

Putnok - Karácsonyi ajándékkosár címmel nyílt kiállítás Putnokon. Megnyitotta kapuit a Holló László Galéria, ahol ünnepi Karácsonyi kiállítással egybekötött vásár várja az érdeklődőket. A városvezetése nevében Tarr István alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. A rendezvényen közreműködött a Putnok Város Női Kara.

Markovicsné Demeter Edina a Serényi László Általános Iskola igazgatója nyitotta meg a színes, tarka tárlatot. Elmondta: nagy öröm számára, hogy e jeles esemény mindig telt házas és egyre többen vesznek részt a kiállítással egybekötött vásáron.

Zsuponyóné Ujváry Mária az intézmény vezetője bemutatta a kiállító művészeket, valamint a fellépő vendégszereplőket. A rendezvény befejezéseként Gál László nótaénekes és Placskó Lajos szavaló tette a délután még színesebbé.

Az érdeklődők megtekinthették a festők-képzőművészek, mézeskalács készítők, keramikusok, fazekasok, valamint a Gömöri Népfőiskola és a Sajómenti Népművészeti Egyesület alkotásait. A kiállítás és vásár érdekessége, hogy a térségből több kiállító képzőművész-kézműves is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

A megnyitó ünnepséget követően a vendégek megismerkedhettek a „Gömöri Tócsni” különleges ízvilágával, amelyhez forralt bort és boros teát kínáltak az Ízek Háza program keretein belül.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!