Project Life

2019.10.05. 10:57

Miért nemzetközi a lillafüredi konferenciánk?

A 2019.10.15-én Lillafüreden tartandó Project Life Management Nemzetközi Konferencia az EFOP-5.2.2-17-es kódszámú nemzetközi pályázat záró eseménye lesz.

A pályázatot az EUROPÉER Alapítvány és a Professional Project Life Nonprofit Kft. közösen, együttműködésben valósította meg, a projekt átfogó célja a projektalapú életvezetés elterjesztésének megalapozása volt.

Az EFOP-5.2.2-17-es kódszámú, transznacionális együttműködések című felhívás célja a nemzetközi együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázása, a nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorlatok megismerése (ahol lehet kipróbálása) és ajánlások kidolgozása a hazai alkalmazásra. A hazai fejlesztések mellett szükséges nemzetközi szakpolitikai tapasztalatok és jó gyakorlatok megismerése is, a megoldandó társadalmi hiányok és problémák jobb kezelése érdekében.

A projekt specifikus céljai:

  • a projektmenedzsment magánéletben is történő alkalmazására, magánszemélyek számára történő képzésére vonatkozó, valamint a képességfejlesztéshez kapcsolódó közösségfejlesztésre, együttműködésre vonatkozó nemzetközi tapasztalatok, jó gyakorlatok megismerése, átvétele,
  • a meglévő hazai közösségek körének szélesítése, a hálózatépítés, valamint a hazai és nemzetközi együttműködések elősegítése
  • Projektalapú életvezetés című projektünk 2018 és 2019 között került megvalósításra, Horvátország, Szlovákia és Románia szervezetei vettek részt közös műhelyfoglalkozásokon, tanulmányi utakon és szakmai rendezvényeken. Külföldi együttműködő partnereink kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy mindegyikük a célterületen tevékenykedjen, ott jelentős tapasztalatokkal rendelkezzenek, valamint, hogy működési területükön ők maguk is egyfajta multiplikátor szerepet töltsenek be, ezáltal közvetetten további partnereket tudjanak bevonni a projektbe.

    A projekt időtartama 24 hónap volt, amely során az együttműködő külföldi partnerek Magyarországra történő utazással vettek részt a támogatást igénylő szervezetek által szervezett rendezvényeken, úgymint; workshop-ok, szakmai rendezvények, konferenciák, disszeminácók. Ezen rendezvények célja a projektalapú életvitel, illetve az ezzel kapcsolatos területeken szerzett külföldi tapasztalatok megismerése, a legjobb gyakorlatok részletes átbeszélése, azok Magyarországi környezetbe való illesztésére módszertan kidolgozása, illetve ezek véleményezése a külföldi partnerek által.

    A projekthez kapcsolódóan megvalósítottunk két, egyenként 100-100 fő megkérdezésével végzett piacfeltáró vizsgálatot a projekt alapú életvezetés tekintetében releváns, humán szolgáltatásokat nyújtó állami és nem állami intézményekben, szervezetekben.

    A projekt eredményeként olyan kutatási zárójelentés, illetve módszertani összegzés készült, mely elősegíti a fenti célok elérését, illetve alapul szolgálhat más szervezetek, döntéshozók számára a stratégiai célok meghatározásához, programok kidolgozásához, megvalósításához.

    Ha még nem regisztráltál a konferenciára, itt megteheted: http://www.projectlifemanagement.eu/project-life-management/

    Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi

    Project Life Management program megalapítója

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!