Project Life

2019.08.24. 15:38

Szülés után a munkába visszatérő édesanyák

Az újdonsült édesanyákban, megannyi kérdés merül fel.

Nem tudnak lépni. Félnek, hogy nem tudják, azt amit régen. Félnek, hogy nem fogadják vissza a régi munkahelyre azért, mert 3 évig nem dolgozott, más addig tapasztaltabb lett nála. Félnek attól, ha új munkahelyre mennek, túlhajtják magukat és akkor otthon nem tudnak teljesíteni.

A legnagyobb félelmük az, hogy amit eddig csináltak “egyedül” azt gyerek mellett, hogy fogják tudni.

Mindentől félünk ami új, félünk változtatni, mert a megszokott a biztonságos számunkra, nem akarunk kényelmetlen helyzetbe kerülni, nem merünk kockáztatni.

De ha sosem lépünk, sosem változunk. Pedig lehet, hogy arra a változásra lenne a legnagyobb szükségünk.

Vagy ezek az édesanyák ráébredtek arra, hogy amit eddig csináltak nem is tetszik nekik, más irányba szeretnének menni, több pénzt szeretnének keresni, tovább akarják képezni magukat, ami több időt vesz el az életükből. A gyerekeket nem tudják kire hagyni az óvoda miatt, nem tudnak olyan munkát vállalni, ami ne járna túlórával, ha beteg a gyermek lemaradással jár, amit a munkáltató nem néz túl jó szemmel.

Számos probléma merül fel az édesanyák életében is. Felborul egy általuk vélt rendszer.

Az élet egy kisgyermek mellet, teljes újratervezést igényel.

Jobb ha még a családtervezés előtt számba vesszük azokat a tényezőket, mint a munka, háztartás, napi rutin. De ha ez valahogy mégis elmaradt, akkor sem kell aggódni, hisz változtatni és újratervezni mindig lehet.

A Project Life Management (PLM) óriási mértékben segít a GYES-ről, GYED-ről visszatérő, dolgozni vágyó édesanyáknak boldogulni, megtalálni a munka és a család közötti egyensúlyt, mert igenis lehetséges.

Ezért fontos, hogy megtanuljunk szervezetten élni. Ami jó az anyának, a családnak és persze a gyermeknek is.

Facebook zárt csoportunk posztjaiban rendszeresen olvashatsz és írhatsz is visszajelzéseket, megoszthatod gondolataidat a témával kapcsolatban: https://www.facebook.com/groups/1786744814959837/

SZANDI

Project Life Management csapattagja

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!