Project Life

2019.08.01. 10:33

Ki a PLM Program vezetője?

A legnehezebb feladat, amikor saját magunkról kell mesélni. Legyen szerény, de mégis őszinte és magabiztos. Vajon kinek mit jelent ez? Mindannyian más értékrendekkel rendelkezünk, másképpen gondolkozunk, ami Nekem fontos, az lehet hogy másnak nem az és fordítva is igaz. Mindezek ellenére a saját értékrendemen belül megpróbálom őszintén bemutatni magam.

Project Life Management (PLM) program megálmodója, megalapítója, legelkötelezettebb terjesztője és fejlesztője, a PLM szakmai és social csapatának koordinátora, de ha más szemszögből nézzük egy szerető férj felesége, három csodálatos gyermek büszke édesanyja és egy nagy család összetartó ereje.

Miskolcon születtem egy nagy és rendkívül összetartó családba, ahol öten vagyunk testvérek. Mint rangidős testvér viszonylag korán megtanultam felelősséget vállalni a tetteimért, önmagamért és testvéreimért. Szüleim példaértékű, kemény és verejtékes munkája megtanított arra, hogy előre jutni és sikereket elérni csakis szorgalommal, akarattal, kemény és kitartó munkával lehet. Így ha nem is tudatosan, de egészen kicsi gyermekkorom óta terveket szövögettem, amiket igyekeztem megvalósítani, és ha néha kudarcok is értek, tudtam, hogy apró módosításokkal, de meg kell valósítanom álmaimat, terveimet

[caption id="" align="aligncenter" width="639"]Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi[/caption]

Humán erőforrás (HR) menedzser és projektmenedzserként hosszú évek óta élek a projektek világában, részt veszek projektek szervezésében és vezetésében, projektalapú szervezeti működés kialakításában, projekt tanácsadásban, HR feladatokban és vezetésben. Ebből kifolyólag felsőoktatási tanulmányaim során is ezen a területen vizsgálódtam, végeztem különböző kutatásokat, doktori disszertációmat is a projektmenedzsment eszközök és módszerek magánéletben való alkalmazhatóságáról készítettem a Szent István Egyetem, Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskolájában.

Mint azt már az előző cikkben említettem, tulajdonképpen a tudományos kutatások, és a publikációk közben ért a felismerés, hogy a projetmenedzsment eszközöket és módszereket sikeresen adaptálhatnánk a magánéletünk menedzseléséhez. Így született meg a Project Life Management (PLM) Program, azaz a projektszemlélet magánéletben való alkalmazása és a tudatos életvezetés rendszerszemléletben történő átadása mindennapi rutinfeladataink menedzseléséhez.

Számomra a munka-magánélet egyensúlyának megteremtését a tudatos tervezés, életszervezés jelenti.

A legfontosabb, hogy gyermekeim előtt egy olyan példa álljon, hogy kellő kitartással és szorgalommal nincs lehetetlen célkitűzés. Olyan magabiztos felnőtteket szeretnék belőlük nevelni, akik tudatosan élik az életüket, tisztában vannak tetteik következményeivel. Akik tudják, hogy kellő önismeret mellett a reálisan kitűzött célok a megvalósítás folyamán észszerűen felhasznált erőforrások igénybevételével elérhetők, hiba esetén pedig élni kell az újratervezés adta lehetőségekkel.

Ezért kell ismernünk a projektmenedzsment folyamatrendszerét és tudásterületeit, hogy mindig az adott szituációban, élethelyzetben szükséges eszközöket, módszereket alkalmazzuk.

A magánéletben, a munkámban, az élet minden területén mindig arra törekszem, hogy kihozzam magamból a maximumot. Számomra a legnagyobb motiváció és a legfőbb cél a saját fejlődésem és a korlátaim feszegetése, illetve szeretett “gyermekem”, a Project Life Management (PLM) program minél szélesebb körben való terjesztése.

Missziómmá vált, hogy segítsek a “rászorultakon”. Minden olyan célcsoporton, ahol az önismeret, célmeghatározás, feladatlebontás, problémamegoldás, gyakorlatorientáltság hiányzik. Azt gondolom, hogy első és legfontosabb, már gyermekkorban elsajátítani ezt a gondolkodásmódot. Nagyon sok munka és verejték áll még előttem, de egy dolog biztos, elég erős személyiség vagyok és soha nem adom fel!

A kedvenc idézetem: “A winner is a dreamer, who never gives up.” – Nelson Mandela szavai, azt jelenti “A győztes egy álmodozó, aki soha nem adja fel.”

Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi

Project Life Management program megalapítója

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!