Project Life

2019.08.21. 11:50

Fiatal korosztály

Jó lenne már egészen fiatal korunkban tudni mit szeretnénk, hova menjünk tovább, hogyan válasszunk, mik a befolyásoló tényezők, mi válik hasznunkra, mi az ami tényleg, hosszútávon is fenntartja az érdeklődésünket.

Általános iskolát rendszerint a szüleink választják meg, ismerősi ajánlás, saját tapasztalat, vagy a körzet a mérvadó. Ebben az időszakban a legkönnyebb megfogni a gyermekeket és segíteni formálni az alakuló személyiségüket.

A Project Life Management (PLM) szemlélet vezetői úgy gondolják, hogy a jövő generációjával kellene kezdeni, átadni a projektszemléletben való gondolkodást, hogy már a kezdetekkor és a későbbiekben használható legyen számukra.

Általános iskola vége felé járva, nem tudjuk mérlegelni, mi lenne a jó nekünk, hova menjünk tovább középiskolába, mert olyan szempontokat veszünk figyelembe, hogy: Melyik iskola van közel? Hova mennek a barátaim? Mit mond a család?

Középiskolás éveink alatt, ha megfelelő tájékoztatásban van részünk, könnyebben kialakulhat bennünk egy kép magunkról és a jövőnkről, de ez sajnos rengeteg helyen elmarad.

Mások, és a kedvező tények után megyünk, ahelyett hogy tudnánk mivel szeretnénk foglalkozni, mihez van érzékünk, nem is ismerjük saját magunkat, de még a jelenlegi helyzetünkkel sem vagyunk igazán tisztában.

Egyetemen, főiskolán “most bulizzunk”. Persze ki kell kapcsolódni és le kell vezetni a heti stresszt egy jó társasággal, de belegondoltunk már, hogy helyette mennyi minden mást is lehetne csinálni. Jó esetben elvégezzük az iskolát, de még mindig nincs tapasztalatunk, gyakorlatunk, nem tudjuk jó irányba haladnak-e vagy sem. Vannak vágyaink, álmaink, de még ez sem biztos, hogy helyes. Mert még azt sem tudjuk, hogy kik vagyunk valójában.

Mennyivel könnyebb lenne ezeket az életszakaszokat tudatosan, bizonytalanság nélkül és a lehető legkevesebb problémával átvészelni. Jó tudom, problémák mindig voltak és lesznek is. De! Hallottatok már a problémamegoldó módszerről?

Ezt szeretné megtanítani a Project Life Management (PLM) már egészen kicsi kortól kezdve, mindenki számára. Segítséget nyújt a projektben való gondolkodás, megkönnyíti a mindennapjainkat, hogy az életünk szervezettebb, rendezettebb és sikeresebb legyen. Tapasztalatból írhatom, hogy nekem is szükségem lett volna ezekre a tanácsokra és tudásra már évekkel ezelőtt, pedig még csak 20 éves vagyok.

SZANDI

Project Life Management csapattagja

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!