Project Life

2019.07.31. 09:44

Mi a Project Life Management (PLM) alapja?

Egy véletlen, de ugyanakkor mégis tudatos felismerés eredményeként született meg a Project Life Management (PLM) program alapkoncepciója.

Tudományos kutatásaim, eredményeim rendszerezése és publikálható formába szerkesztése közben ismertem fel, hogy mennyire szűken értelmezzük és alkalmazzuk a projektszemléletet.

A projektmenedzsment eszközök és módszerek magánéletben való alkalmazása egy olyan kiaknázatlan kutatási terület, ami rengeteg lehetőséget rejt magában. A legéletszerűbb példa előttem saját életem menedzselése volt. Ha nem is tudatosan, de gyermekkorom óta törekedtem arra, hogy a kitűzött céljaimat elérjem. Ha elsőre nem is sikerült, élve az újratervezés – és egyéb projektmenedzsment eszközök és módszerek – lehetőségével többszöri nekifutásra mindig sikerült megvalósítani a kitűzött célt.

A projektmenedzsment a gazdasági életben a kezdeti idegenkedés ellenére meghonosodott és bizonyította hasznosságát.

Miért ne adaptálhatnánk sikeresen a projektmenedzsment technikákat, eszköztárat a hétköznapjaink során, mindennapi tevékenységeink koordinálásában?

A koncepció lényege tehát röviden annak felismerése, hogy a projektmenedzsment kidolgozott számos olyan eljárást és eszközt, ami hasznos a magánéletben kitűzött célok eléréséhez is. Az életünk egy nagy, átfogó programként fogható fel, amiben számos alprogram megvalósítása, számtalan egymásba fonódó, vagy egymás mellett futó, illetve egymást követő projekt és projektcsokor található, és ezek mindegyike remélhetően a vágyott álmok megvalósulása felé vezetnek. Ezek tudatos és „szakszerű” menedzselését segíti a Project Life Management (PLM) az üzleti életből ismert klasszikus projektmenedzsment eszközökkel és módszerekkel.

A Project Life Management (PLM) szemlélet a munka és magánélet kiegyensúlyozott, élhető egyensúlyát igyekszik megteremteni azáltal, hogy iránymutatást ad arra vonatkozóan, hogyan lehet alkalmazni a projektszemléletet és a projektmenedzsment eszközöket a mindennapi életben, a munkavállalók motiválásában, lojalitásának megszerzésében, a fiatal generációk integrálásában, vagyis a tudatos életszervezésben, önmagunk menedzselésében.

Miután ez a gondolatmenet tudományosan megerősítést nyert általam és felkeltette a témában jártas szakemberek érdeklődését is, minden erőmmel nekiláttam a Project Life Management (PLM) program kidolgozásának.

“A fél életünk elmegy azzal, hogy rájöjjünk,

az élet egy csináld magad projekt.” – Napoleon Hill

Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi

Project Life Management program megalapítója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!