szponzorált tartalom

2021.06.23. 14:22

Kéz- vagy lábápoló bizonyítványt szeretnél? Itt az utolsó lehetőség!

2020. és 2021. első fele sokunk számár leginkább a koronavírus járványról szólt. Eközben talán kicsit elkerülte a figyelmünket p.l az, hogy a tanfolyami oktatás, felnőttképzés területén fontos változások történtek.

2021. január 1-től a már közel 30 éve ismert OKJ-s rendszert új képzési rendszer váltotta fel. OKJ-s képzések ettől az évtől már nem indulhatnak, de a 2020. december 31-ig elindult OKJ-s tanfolyamok mehetnek tovább. Egészen 2022. végéig tudnak vizsgázni ezeken az OKJ-s tanfolyamokon.

Az új rendszerben alapszakmák, részszakmák és szakképesítések váltják fel a korábbi OKJ-s képzéseket. A szépészeti területen a Kozmetikus, Fodrász, Kézápoló és műkörömépítő, Lábápoló képzések teljesen átalakulnak. Egyes korábbi OKJ-s szakmák, mint a Kozmetikus alapszakmaként működnek tovább, amit tanfolyami formában már nem lehet megszerezni. Felnőttként is esti iskolai oktatáson kell részt venni. Ez két éven keresztül heti három délutáni oktatást jelent majd.

A Kézápoló és műkörömépítő, valamint a Lábápoló képesítések egybeolvadnak. Ezentúl Kéz- és lábápoló technikusként lehet megszerezni. De ez is 2 éves iskolai képzés lesz, azaz két tanéven keresztül esti képzésként is heti három délutáni oktatással.

2 éves képzés helyett

Még elérhetőek az utolsó OKJ-s képzések néhány felnőttképző intézményben. Az Oktatási Stúdiónál a Csabai kapuban például még be lehet csatlakozni OKJ-s Lábápoló vagy Kéz- és műkörömépítő képzésbe. Ezek a képzések bár múlt évben indultak, de az órák ütemezése úgy lett kialakítva, hogy néhány óra kivételével az órák most nyáron lesznek. A becsatlakozás így szinte egy teljes képzési óraszámot jelent.

Ha reális idő alatt szeretnél szakképesítést szerezni, amellyel vállalkozóként műkörmös vagy pedikűrös lehetsz, akkor érdemes az utolsó OKJ-s képzésekre még jelentkezni!

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában