Szponzorált tartalom

2020.11.26. 13:02

Összefogva segítenek

Kárpótolják a lakosokat a vírus miatt elmaradt rendezvényekért.

Minden évben meg szoktuk tartani a Gyermeknapot, de sajnos a világjárvány most keresztülhúzta a terveket – mondta el Sztakon Béla, Sóstófalva polgármestere. Minden évben ingyenes ebéddel, játékos programokkal lepik meg a gyerekeket ilyenkor. Helyette most egy ajándékcsomagot kapott a mintegy negyven 14 év alatti sóstói gyermek. Az Idősek napját is rendszeresen nagy sikerrel rendezik meg, de mivel éppen ők a legveszélyeztetebbek, az eddig szokásos műsoros délutánt nem tudták megtartani. Helyette az idén egy ebéddel, egy kis gyümölccsel felkeresték a 60 év felettieket és átadták az ilyenkor szokásos ötezer forintos támogatást is. A járvány a gyerekek körében kedvelt közelgő Télapó ünnepséget is ellehetetleníti, így egy ezer forintos télapó csomaggal lepik meg otthonukban a 14 év alatti gyerekeket. Hasonlóan közkedvelt évek óta a Mindenki Karácsonya műsoros est, ahol neves előadók szórakoztatják a közönséget. Az idén sajnos ez is elmarad, de igyekeznek kárpótolni az embereket. Három ezer forintos ajándékcsomagot kap minden család és tízezer forintos támogatást is kézbesítenek.

Sikeres pályázatok

Az elmúlt évben sikeresen pályáztak, a Magyar Falu program keretein belül, az óvoda külső felújítása és tetőszigetelése valósult meg – fejtette ki a polgármester. Közel 14 millió forintos pályázat volt. Szintén a program segítségével újították fel a faluházat 17 millió forintért. Két útszakasz is megújult – Kossuth és a Hernád utcán – melyet most adtak át. Így a település minden útszakasza jó állapotba került. Pályáztak még a polgárőrség számára egy gépjárműre, az öt millió forintos keretből hamarosan beszerzik a megfelelő járművet. Egyelőre árajánlatokat kértek. A szociális tűzifa osztása is hamarosan elkezdődik a rászoruló családok részére. Már megérkezett a famennyiség és az önkormányzat saját költségén eljuttatja a családokhoz a mintegy egy köbméter tűzifát.

A nyári gyermekétkeztetés az idén sem maradt el és nem csupán az államilag finanszírozott rászoruló gyerekek kaptak, hanem az önkormányzat költségén minden család is. A járvány miatt szórólapot küldtek ki az időseknek, hogy lehetőség szerint ne mozduljanak ki. Megadtak három telefonszámot a hivatalét, a falugondnokét és a polgármesterét, ahol folyamatosan kérhettek segítséget bevásárlásokhoz, ügyes-bajos dolgaik intézéséhez. A gyógyszerellátásban is folyamatosan segítenek, felíratják a gyógyszereket és házhoz viszik az idősek számára. A gyerekeket is támogatják, ha a védőnői szolgálathoz kell szállítani őket, segít a falugondnoki szolgálat. Sajnos a minden évben megrendezett kirándulás, amelyeket a különböző fürdőhelyekre szerveztek elmarad, ám a polgármester reményei szerint jövőre pótolni tudják, ha a járványhelyzet is megengedi. A korábban elkezdett beruházás a csapadékvíz elvezetés korszerűsítése, mely hamarosan befejeződhet.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában