Hirdetés

2024.04.12. 11:36

Varbón segítenek az ott élőknek

Varbó Község Önkormányzata a nehéz gazdasági helyzetben anyagi támogatással is segíti az arra rászoruló lakosait.

Varbó központja

A helyi szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II.18.) önkormányzati rendelet alapján 6 hónapos időtartamra adható lakhatási célú támogatás, mely havonta 2.000,-Ft valamint gyógyszertámogatás, mely 2.500,-Ft havonta.

Varbó önkormányzata gyermek születése esetén 35.000,-Ft támogatást nyújt gyermekenként, évente egy alkalommal pedig a 65 éven felüli lakosok részére egyszeri 10.000,-Ft támogatást nyújt. Az iskolás gyermekek tanévkezdését évente egy alkalommal - iskolatípustól függően - 8.000,-Ft, vagy 15.000,-Ft összegű támogatással segíti. Elhunyt hozzátartozó eltemettetése céljából 35.000.-Ft támogatást biztosítunk.

Fentieken kívül Varbón minden évben lehetőség nyílik a háztartások részére szociális célú tűzifa igénylésére, valamint részt veszünk a felsőoktatási intézményben tanulmányaikat folytató hallgatók részére meghirdetett BURSA Hungarica támogatási programban is.

Önkormányzatuk a Varbón történő lakásépítést, vagy lakásvásárlást 200.000,-Ft-al támogatja.

A fenti lehetőségeken kívül, aki bármilyen sajnálatos okból létfenntartását veszélyeztető helyzetbe kerül, bizalommal fordulhat az önkormányzathoz; részükre rendkívüli települési támogatást tudnak biztosítani.

Valamennyi fentebb felsorolt támogatás iránt írásos kérelmet kell benyújtani, az arra rendszeresített formanyomtatványon, melyet megtalálnak önkormányzatuk honlapján, vagy az önkormányzatnál személyesen is kérhető.

Ha további kérdésük van a támogatásokkal kapcsolatban, keressék hivatali időben Varbó önkormányzatát személyesen, vagy az ismert elérhetőségek egyikén. (Varbó, Hősök tere 1., Tel.: 48/521-008, email: [email protected])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában