Hirdetés

2024.02.27. 15:40

Tartalmas volt az elmúlt időszak

Jelen önkormányzati ciklus utolsó fél évéhez érve elérkezett az alkalom az elmúlt időszakban történtek összegzésére.

PR cikk

Czakó Norbert, Varbó polgármestere

Örömmel számolhatok be arról, hogy sok-sok megvalósult program és sikeres beruházás, fejlesztés áll mögöttünk – kezdte összegzését Czakó Norbert, Varbó polgármestere.

A településen pályázati támogatásból valósult meg a sportpark. A Magyar Falu Program keretében orvosi eszközök beszerzésére kapott támogatást a falu felnőtt háziorvosi rendelője.

Sikerült a Bálint János utca egy szakaszán az út felújítását, valamint a Szemere Bertalan utca egy szakaszán a járda felújítását megvalósítani.

A 2019-ben lezúdult, nagy mennyiségű eső által okozott károk helyreállítására is sor került a Belügyminisztérium vis maior alapjából.

A varbói gyerekek a falu játszóterén új, korszerű és biztonságos játszótéri eszközöket vehettek birtokba, melyet az önkormányzat saját forrásból biztosított.

Önkormányzatunk a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel együttműködve indította el lakossági LED-csereprogramját, melynek keretében közel 200 háztartás ingyenesen jutott energiatakarékos fényforrásokhoz.

Önkormányzatunk közreműködésével vehették át a település lakosai a zöldhulladék gyűjtő edényeket.

Varbó Község Önkormányzata koordinálta és támogatta néhány külterületi, zártkerti út burkolatának kijavítását is.

A Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül elnyert turisztikai pályázatból Varbón turisztikai szolgáltató központ, horgászközpont jött létre. A központ 2023. nyarától várja a Varbóra látogatókat

A faluban régi probléma a hirtelen lezúduló csapadékvíz biztonságos elvezetése, melyre megoldást egy új csapadékvíz elvezető rendszer kialakítása jelentett. A belterületi csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésére, korszerűsítésére fordítható elnyert mintegy 300 millió Forintos pályázati támogatás keretében a földárkok burkolására is sor került.

Energetikai beruházás keretében, mintegy 50 millió Forint pályázati támogatásból megújult faluházunk és könyvtár épületünk is. Az elvégzett munkálatok keretében nemcsak az épületek külső homlokzatai újultak, szépültek, de a napelem rendszer segítségével az épületek energiahatékonysága is nőtt.

Önkormányzatunk mindvégig azon dolgozott, hogy Varbó ne maradjon posta nélkül, és azzal akadályozta meg a postahivatal végleges bezárását, hogy annak további működtetését magára vállalta. A posta 2023. júliusától már új helyszínen várja a lakosságot.

A 2020-as járványügyi korlátozások feloldását követően Varbón is sor kerülhetett a településen már hagyományosnak számító rendezvények tartására.

Az elmúlt években igyekeztük a nőnapi ünnepséget, valamint a gyermeknapot is változatos, szórakoztató programmal emlékezetessé tenni.

Nemzeti ünnepeinken a Varbói Református Egyházközséggel közösen tartottunk koszorúzást és megemlékezést.

Varbó Község Falunapját évről-évre nagy érdeklődés kíséri a változatos programoknak, valamint a fellépőknek is köszönhetően.

A bányász-napi megemlékezés is több évtizedes hagyománnyal rendelkezik községünkben, mely hagyományt büszkén ápolja önkormányzatunk az ünnepségek megrendezésével, mellyel Varbó és a Pitypalatty-völgy bányászai előtt tiszteleg.

Varbó Község Önkormányzata minden évben köszönti szépkorú lakosait. Az elmúlt években lehetőség nyílt arra, hogy a község faluházában, közösen ünnepelhessünk az Idősek Napja alkalmából.

Mikuláskor minden évben megtelik a Faluház a varbói gyermekekkel, csakúgy, mint az ugyancsak népszerű karácsonyi ünnepségeink is „teltházasak”.

Az önkormányzat szervezője és támogatója az itt rendezett jótékonysági horgászversenyeknek, valamint a helyi darts klubnak is otthont ad.

A település sokszínű programjait tovább színesítette, hogy Varbó adott otthont 2022-ben az I. Harica Trail Hegyikerékpár és Terepfutó Versenynek, valamint községünkben rendezték a Skoda Veterán Autók találkozóját is.

Varbón jó azt tapasztalni, hogy a község rendezvényein évről-évre mind többen vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában