Hirdetés

2024.02.27. 00:00

Négy + 1 bemutatóval készül az évad végéig a Miskolci Nemzeti Színház

Egyszerre négy előadás próbái zajlanak jelenleg a miskolci színház falai között, ráadásul márciusban készülnek még egy különleges bemutatóval a közönség számára.

PR cikk

Kölcsönlakás-olvasópróba

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Március 14-én mutatja be a teátrum Ray Cooney és John Chapman bohózatát. A Kölcsönlakás Béres Attila rendezésében lesz látható a Nagyszínházban.

 

Az előadásról: Ritka balszerencse – és klasszikus bohózati alaphelyzet – ha egy házaspár két tagja véletlenül egyidőben ugyanazt a baráti otthont kéri kölcsön titkos szerelmi légyottjának lebonyolítására. Hát még ha a londoni lakás felújításán dolgozó belsőépítész is éppen itt kíván hódolni szerelmi szenvedélyének, és természetesen betoppannak a háziak, valamint egy prűd, szexmegvető meseírónő is...

További információk: https://mnsz.hu/eloadasok/single/991 

Április 5-től lesz látható Georg Büchner színműve zenével. Szőcs Artur rendezésében, Baranyi Emma és Bodoky Márk főszereplésével a Leonce és Léna a Játékszín színpadára érkezik.

Leonce és Léna olvasópróba
Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Az előadásról: Georg Büchner huszonhárom évesen írta meg drámáját a Popo birodalom és a Pipi birodalom egymásnak szánt hercegéről és hercegnőjéről, akik a kijelölt sors elől futva véletlenül mégis épp egymásba szeretnek bele. A XIX. századi német drámairodalom legnagyobb hatású szerzőjének filozofikus meséje sok zenével repít el bennünket Leonce és Léna sorsszerű találkozásának vadregényes vidékére, és mesél nekünk útkeresésről és megérkezésről, sorsról és szabad akaratról, az elkerülni vágyott felelősségről és az elkerülhetetlen szerelemről, a világban játszott szerepeinkről, vagyis tulajdonképpen magáról az életről.

További információk: https://mnsz.hu/eloadasok/single/997 

Április 6-án a Kamaraszínházban az Ivanov bemutatójára kerül sor. Csehov színművét Szabó Máté viszi színpadra Harsányi Attilával a főszerepben.

Ivanov olvasópróba
Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Az előadásról: Tragikomikus történet egy már nem olyan fiatal férfiról és mindazokról, akiket magával sodor pénzügyi és családi problémák közepette tomboló életközepi válságával, nem spórolva az öngúnnyal, kendőzetlenül ránk zúdítva a depresszió és kilátástalanság felemésztő és egyben röhejes korrajzát. Az életkedv elvesztésének lélektani burleszkje. Egy személyes apokalipszis, és ami ezzel jár.

További információk: https://mnsz.hu/eloadasok/single/994 

Április 23-án a Miskolci Balett előadásával indul a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál. Kozma Attila rendezésében és koreográfiájában A szerelem hatalma című előadás lesz látható a Játékszínben, mely Héloise francia apátnő és Abélard, a híres tudós pap szerelmi történetét meséli el a tánc nyelvén.

A szerelem hatalma
Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Az előadásról: Egy síron túl tartó szerelem története. Héloise francia apátnő Abélard-ral folytatott levelezése a világirodalom leghíresebb szerelmi vallomásai közé tartozik. Ez a középkori történet – mely tele van érzelmekkel, árulással és sírig tartó ragaszkodással – egy fiatal éles eszű lány és a messze földön híres tudós pap egymásra találásáról, majd a kor dogmái miatt bekövetkező tragikus elszakítottságáról szól. Csak a kései utókor tette lehetővé, hogy legalább holtukban közösen nyugodjanak, földi maradványaikat 1817-ben szállították át a párizsi Pére-Lachaise temetőbe. Sírjuk a mai napig a szerelmesek egyik ismert találkozóhelye, és mindig tele van friss virággal.

További információk: https://mnsz.hu/eloadasok/single/998 

József Attilát meg fogom ölni. Ez a címe annak az előadásnak, mely Fandl Ferenc színművész rendezésében, Rudolf Szonjával és Harsányi Attilával közreműködésben készül és március 26-án kerül bemutatásra a Játékszínben. Műfaját tekintve „szubjektív kutakodás József Attila lírájában”, az előadás ajánlója pedig magyarázatot is ad erre:

József Attilát meg fogom ölni
Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Melyik az igazi József Attila? A Szabad ötletek jegyzékében összefűzött sötét érzelmi állapotok, gondolatok, kényszerképzetek, erotikus fantáziák, kirohanások dühös lejegyzője, vagy a minden szépségbe kapaszkodni próbáló örökös harmóniára törekvő álmodozó? Egyesek úgy tartják, hogy a Szabad ötletek jegyzékének soha nem szabadott volna napvilágot látnia, mert rombolóan hat a „hagyományos" József Attila képre, s megváltoztatja az emberek véleményét róla. Ám a könyörtelen valóság mégis az, hogy minden betű, amit a költő valaha papírra vetett, ugyanazon elme szüleménye…. és minket az egész ember érdekel. Az egész, aki József Attila.

További információk: https://mnsz.hu/eloadasok/single/1023 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában