Hirdetés

2024.01.17. 13:22

Egészségügyi képesítéssel rendelkezel? Ezekben a munkakörökben akár Esztergomban is elhelyezkedhetsz!

A jól képzett egészségügyi dolgozókra országszerte kiemelt igény mutatkozik. Nem kivétel ez alól Esztergom sem, ahol ugyancsak izgalmas és változatos lehetőségek érhetőek el a szakemberek számára, legyen szó klinikákról, magánrendelőkről vagy egyéb egészségügyi intézményekről. Következzen néhány példa a gyakran elérhető pozíciókra!

PR cikk

Fotó: freepik.com

Egészségügyi asszisztens

Egészségügyi asszisztenseket több egészségügyi területen is alkalmaznak, ebből adódóan igen keresettek a munkakör betöltői. Nemcsoda tehát, hogy könnyen bele lehet futni egy-egy ilyen álláshirdetésbe az olyan portálok felületein, mint például az EsztergomAllas.hu, amely egyebek mellett az egészségügyi álláslehetőségeket is megjelentet.

A pozíció kapcsán széleskörű feladatokkal lehet számolni. Az egészségügyi asszisztenseknek alapvető feladata például a betegek fogadása és regisztrációja, valamint a tovább irányításuk a keresett kezelőorvosuk felé. Felelősek lehetnek ezenkívül a betegadatok rögzítéséért és a különböző adminisztrációs feladatok ellátásáért, beleértve az időpontegyeztetést, a telefonok és e-mailek kezelését, illetve a különböző táblázatok vezetését. 

A tevékenységeikkel továbbá támogatják az orvosok munkáját: felkészítik a betegeket a vizsgálatokhoz, összegyűjtik a szükséges dokumentációkat, sőt, olykor vérvételt és az egyéb mintavételeket is ők végzik. Munkájuk során tehát a betegekkel és az orvosokkal is kapcsolatot tartanak, ami egy rendkívül fontos része a tevékenységi körüknek. Ide kattintson, ha egészségügyi asszisztensként helyezkedne el

Fogászati asszisztens

Fogászati asszisztens állás betöltésére ugyancsak adódhat lehetősége Esztergomban a megfelelő képesítéssel rendelkezőknek. A fogászati asszisztensek olyan szakemberek, akik a munkájukat a fogorvossal szoros együttműködésben végzik. Segítik a fogorvost a különböző beavatkozások során, például a fogtisztításoknál, töméseknél, foghúzásoknál és más kezelések alkalmával. Tevékeny részt vállalnak a fogtechnikai munkák előkészítésében, beleértve a lenyomatok készítését és a fogpótlásokkal kapcsolatos előkészületi munkákat.

A kezelések előtt sterilizálják az eszközöket, illetve gondoskodnak azok rendelkezésre állásáról a kezelések során. Mindemellett pedig számos kapcsolattartói és adminisztratív feladatot is ellátnak: időpontotokat egyeztetnek, vezetik a kartonokat, tájékoztatják a pácienseket az egyes kezelésekről és a különböző szájhigiéniai javaslatokról. 

Szociális ápoló 

A szociális ápolók idős, beteg vagy fogyatékkal élő személyekkel foglalkoznak, és segítik őket a mindennapi szükségleteik ellátásában. Ebbe beletartozhat egyebek mellett a fürdetésük, az öltöztetésük és a higiéniai rutinjuk támogatása is. Ezen kívül segítenek az étkezésben, figyelik a páciensek táplálkozását, valamint ellenőrzik és adagolják a szükséges gyógyszereiket. Gondoskodnak továbbá a bentlakásos otthonok tisztaságáról, rendjéről és biztonságáról is.

Fontos része a munkájuknak a kommunikációs támogatás is: meghallgatják a beteg problémáit, segítik megérteni és kezelni az érzelmi kihívásaikat. Gondoskodnak a fizikai aktivitásról, igyekeznek fenntartani a betegek járóképességét és izomerejét. Nem utolsósorban pedig kapcsolatot tartanak az orvosokkal és a hozzátartozókkal egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában