Hirdetés

2023.11.28. 13:04

Lendülettel a fejlődés útján

Sok területen és látványosan fejlődött Felsőzsolca. Az elmúlt időszakról Szarka Tamással, Felsőzsolca polgármesterével beszélgettünk.

Fotó: Kovacs David

Az elmúlt időszakban a kültéri munkálatok, valamint az évről évre ismétlődő fejlesztések és javítási munkálatok – kátyúzások, padkarendezések – mellett sok olyan fejlesztést tudtunk megvalósítani, ami már régóta váratott magára. Így került cserére a Krisztina Óvoda épületének tetőhéjazata, felújításra az épület belső terei. Saját forrásból megvalósításra került az Egészségház 40 kW-os napelemrendszerrel történő ellátása, a hivatal épületének korszerűsítése zajlik, ezáltal elérve célunkat, hogy energiát takarítsunk meg. Az ivóvíz-rekonstrukció során a 37-es főút mellett lévő régi eternitcső bekötővezetéket korszerű vezetékkel váltottuk ki, így biztosítva a biztonságos ivóvízhasználatot lakosságunk részére. Ez a korszerűsítés folytatódik, a fejlesztési tervdokumentációk már elkészültek. A zárt csapadékvíz-elvezető rendszerünkből közel 3 köbméter iszapot és szennyeződést távolítottak el a kollégák, megszüntetve ezzel a körforgalomban tapasztalható problémát. A következő időszakban is folyamatosan előrehaladva takarítjuk a vízelvezető rendszert.

Történelmi pillanat volt, amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel átadásra került az új autóalkatrész-gyár. Ezt hogyan kommentálja?

 

- Mindig óriási siker, és talán a legnagyobb visszaigazolás, amikor egy olyan beruházó, mint például a GKN Felsőzsolcára települ. Bízom abban, hogy több felsőzsolcai vállalkozás is be tud kapcsolódni a gyár életébe. Ezen túlmenően fontosnak tartom a fi atalokat megtartó erejét, valamint azt, hogy a más településről érkezők esetleg Felsőzsolcát választják lakhelyül. Ez mind pozitív hozadéka a kialakult helyzetnek, és mivel ilyen óriási cégről beszélünk, ez nem csak Felsőzsolcáról szól, hiszen olyan volumenű fejlesztéseket tervez még a gyár, ami biztos, hogy túlnyúlik Felsőzsolcán.

Sokat tesznek a közbiztonságért. Érezhető már ennek a hatása?

- Új gépjárművet kaptak a rendészeink, és rendszeresen vesznek részt közös szolgálaton a rendőrséggel ellenőrzést végezve a városi buszjáratokon is. A rendőrség részéről folyamatosak az ellenőrzések, igazoltatások és sebességmérések Felsőzsolca utcáin. Úgy gondolom, hogy családjaink és gyermekeink biztonsága, lakosságunk biztonságérzete a legfontosabb.

Számtalan siker koronázza meg az elmúlt éveket, amióta 2019 októberében átvette a város vezetését. Sok minden zajlott azóta, és milyen tervei vannak még? 

- Azt gondolom, hogy sok olyan dolgot megvalósítottunk, amit célként tűztünk ki, és amik véleményem szerint nagyon fontosak a város életében. A szlogen az volt, hogy Lendületbe hozzuk Felsőzsolcát! Úgy érzem, hogy a lakosság pozitívan értékeli azokat a fejlesztéseket, programokat, amiket elindítottunk. Akár az idősebbekről, akár a fi atalokról beszélünk, mindenkinek sikerült támogatásokat, megfelelő programokat biztosítani, a már meglévő támogatások összegeit emelni, kibővíteni, sőt nagyon sok újféle támogatási rendszert vezettünk be, és még a terveink között szerepel ezeknek a bővítése. A 2019 óta elindított rendezvényeinkre óriási az igény, várják az emberek, emellett pedig országos szinten is értékelik munkánkat, hiszen a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Belügyminisztérium a napokban Idősbarát Önkormányzat címmel tüntette ki önkormányzatunkat. Ezeket folytatni kell, sőt amiben tudunk, még erősödünk.

PR-cikk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában