Lebuktak

2022.03.29. 13:26

Márki-Zay kampányfőnöke elismerte: vannak tárgyalások Ukrajna és a baloldal között

Márki-Zay Péter nemrég Twitter-oldalán biztosította arról az ukrán elnököt, hogy mellette áll és már nagyon várja, hogy hamarosan személyesen is találkozzanak. Már eddig is fennált a gyanú, hogy a baloldal háttértárgyalásokat folytat Ukrajnával, most viszont mindezt Zaránd Péter, a Márki-Zay Péter vezette Egységben Magyarországért kampányfőnöke is beismerte, aki a Telex nevű baloldali blognak arról beszélt, hogy semmilyen háttértárgyalása sem jelent biztonsági kockázatot a magyar emberek számára.

A magyar baloldal a háború kezdete óta felelőtlen kijelentésekkel próbálja veszélybe sodorni Magyarországot és a határon túli magyarokat. Márki-Zay Péter beszélt már korábban arról, hogy katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába, most pedig Twitter-oldalán biztosította támogatásáról az ukrán elnököt, és kiemelte: alig várja már, hogy személyesen is találkozzanak.

Eddig is fennállt a gyanú, hogy a magyar baloldal és az ukrán vezetés között gyakran folynak háttértárgyalások, most viszont ezt be is vallották.
Zaránd Péter, a Márki-Zay Péter vezette Egységben Magyarországért kampányfőnöke az egyik baloldali blognak beszélt arról, hogy az ilyesfajta tárgyalások nem veszélyeztetik Magyarország biztonságát, ez viszont súlyos tévedés, hiszen Magyarországnak ebből a konfliktusból ki kell maradnia.

Zaránd viszont ezzel a kijelentésével beismerte, hogy a baloldal folytat megbeszéléseket az ukránokkal. Arról állapodhattak meg, hogy a baloldal esetleges győzelme esetén azonnal megindulna a fegyverek szállítása Magyarországról Ukrajnába, valamint minden olyan szankciót is megszavaznának, amelyek az energetikai szektorra vonatkoznak, ez pedig elszabadítaná az energiaárakat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nemrég Facebook-oldalán reagált az újabb baloldali háborús kísérletre.

Márki-Zay Péter Twitter-üzenetéből, amelyet Ukrajna elnökének küldött világosan látszik: megegyeztek, hogyha a baloldal nyerne, ha a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavaznák a földgáz-és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat és azonnal megkezdenék a fegyverszállítást – mondta Szijjártó Péter.

Ez rendkívüli veszéllyel járna Magyarországra nézve – húzta alá a külgazdasági és külügyminiszter

Borítókép: Márki-Zay Péter (MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!