Magyar EU-elnökség

2024.06.11. 11:56

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőit fogadja a Karmelita kolostorban 2024. június 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A megbeszélésen, melyen

a Vodafone, a BMW, a Deutsche Telekom és a MOL vezetői is részt vettek, az Európai Unió globális versenyképességének növeléséről volt szó, ami a magyar elnökség egyik kiemelt célja.

A tárgyaláson számba vették a legfontosabb ipari szereplők javaslatait az európai versenyképesség javítása érdekében.

NAGY Márton; BÓKA János; SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor; VARGA Mihály
Orbán Viktor miniszterelnök (j5) a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. június 11-én. A kormányfő mellett Varga Mihály pénzügyminiszter (j3), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4) és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter (b3)
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor méltatta az európai ipar szereplőinek hozzájárulását a kontinensen élők jólétéhez, a gyáriparosok pedig elismeréssel nyilatkoztak a magyarországi gazdasági környezetről – ismertette Havasi Bertalan.

Egyeztetés Európa legnagyobb iparvállalatainak vezetőivel. A magyar EU-elnökség alatt nem lehet kisebb célunk, mint berúgni az európai gazdaság motorját!

– írta a miniszterelnök a megbeszélésről a Facebook-oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában