Antifa-ügy

2024.04.04. 18:47

Kovács Zoltán: a kormánynak kötelessége megvédeni Magyarország becsületét

A kormánynak "kutya kötelessége" az alaptalan politikai támogatásokkal szemben megvédeni Magyarország tekintélyét, becsületét és intézményrendszerét - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtöki, a Facebookra feltöltött videónyilatkozatában.

MW

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a világ legnagyobb pontyfogó versenyének számító nemzetközi balatoni horgászverseny, az International Balaton Carp Cup (IBCC) sajtótájékoztatóján a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) budapesti székházában 2023. december 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

 Kovács Zoltán azt kifogásolta, hogy a Budapesten elfogott antifa aktivista Ilaria Salis édesapja, az államtitkár szerint alaptalan politikai támadássorozatot indított Magyarország ellen a nemzetközi sajtóban és az Európai Parlamentben.

A politikus úgy vélekedett: 

a mára megszokottá váló, a jogállamiság, a magyar alkotmányos berendezkedés, a sajtószabadság kapcsán történő politikai támadások mellett, az elmúlt hetekben és hónapokban egy új politikai támadás- és gyalázkodássorozat indult el Magyarország ellen, a hazánkba látogató, úgynevezett antifasiszták ügyében. 

Felidézte, hogy Ilaria Salis és társai szervezetten, csoportosan, előre megfontolt szándékkal azért érkeztek Magyarországra, hogy általuk fasisztának gondolt embereket megtámadjanak. A támadást hátulról hajtották végre, úgy, hogy a megtámadottaknak esélye sem volt védekezni. Ezzel rendkívül súlyos, illetve maradandó sérüléseket okoztak áldozataiknak. 

Úgy folytatta:

 az elmúlt hetekben "Ilaria Salis apja bejárta az egész nyugat-európai és az amerikai sajtót, sőt még az Európai Parlamentbe is eljutott és olyan súlyos, megalapozatlan vádakat fogalmazott meg újfent, illetve csatlakozott a már meglévő megalapozatlan vádakhoz, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni". 

Ily módon éppen Ilaria Salis apja tette politikai témává a saját lánya ügyét, most pedig csodálkozik azon, hogy a megalapozatlan vádakra politikai válaszok születnek - tette hozzá. 

Megjegyezte: édesapaként talán érdemes lenne azon elgondolkodnia, hogy miként keveredhet újra ilyen ügybe a lánya, "hiszen nem előzmények nélkül való ez az ügy sem, korábban is voltak érintettségei a hölgynek". 

Azt sem szabad elfelejteni, hogy rendkívül súlyos bűncselekményekről van szó, amelynek büntetési tételei is rendkívül súlyosak a magyar jogrendszerben

 - mutatott rá. 

"Amikor pedig politikai vádakat fogalmaznak meg ellenünk, ne csodálkozzon senki azon, hogy politikusok fognak kiállni, megcáfolni ezeket a vádakat. Hiszen Magyarország tekintélyének, becsületének, az intézményrendszer, ez esetben a bíróságok függetlenségének a megvédése kutya kötelességünk" - mondta videónyilatkozatában Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában