Illetmény

2024.03.01. 16:16

Márciusban érkezik a katonák visszamenőleges béremelése

2024-ben átlagosan 11 százalékos emelésre számíthatnak a honvédek.

MW

2024-ben átlagosan 11 százalékos emelésre számíthatnak a honvédek

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Márciusban kapják meg az átlagosan 11 százalékkal megemelt illetményüket a katonák, a béremelés januárig visszamenőleges - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter pénteken.

A Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében Szalay-Bobrovniczky Kristófot idézve azt írta:

 az orosz-ukrán háború, a közel-keleti konfliktus és az Európát sújtó migrációs hullám következtében a magyar katonákra továbbra is fokozott mértékben hárulnak Magyarország és a magyar emberek megvédésének feladatai.

Hozzátette, 2024-ben a Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalásai is szükségessé teszik, hogy tovább növeljék a katonák megbecsülését.

A miniszter tájékoztatása szerint 2024-ben átlagosan 11 százalékos emelésre számíthatnak a honvédek.

Emlékeztetett: a kétlépcsős, jelentős mértékű illetményemelés első üteme 2022 szeptemberében valósult meg, annak mértéke átlagosan 26,4 százalék volt. 

Idén a legénységnél átlagosan 12 százalékos, az altiszti állománynál átlagosan 11 százalékos, a tiszteknél átlagosan 10 százalékos illetményfejlesztés valósul meg

 - mondta a közlemény szerint a miniszter.

 

A jogalkotási feladatok végrehajtását követően hatályba lépett a rendelet, amely 2024. január 1-jéig visszamenőleg garantálja az emelt összegű illetménykülönbözetek kifizetését. Ez azt jelenti, hogy az illetményemelés januárra eső összegét visszamenőleg, a februári illetményükkel egyidejűleg, március első napjaiban kapják meg a katonák - tudatta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában