Megválaszolatlan kérdések

2023.08.04. 07:17

Karácsonyék elköltötték a pénzt, csak nem tudni, mire

Eltűnt 200 milliárd, miközben a 3 futó, befejezett fővárosi nagyberuházásra még 40 milliárdot sem költöttek 4 év alatt Karácsonyék – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet cikke.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Véget ért a felújítás, 2023. augusztus 4-én visszakapják a gyalogosok is a Budapest 150. születésnapjára gyönyörűen felújított Lánchidat − közölte Facebook-oldalán a főpolgármester. Arról azonban szó sincs, hogy az autósok mikor vehetik azt birtokba – írja a lap.

Emlékeztetnek, decemberben a Lánchíd felújításának tömjénezésével próbálkozott Karácsony Gergely és a baloldali vezetésű Városháza. 

A valóság viszont sokkal szerényebb eredményt mutat annál, mint ahogy a főpolgármester sikerpropagandája láttatni próbálja: csak a BKK járatai, a taxik, a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők használhatják a hidat.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek a közelmúltban felhívta a figyelmét a főpolgármester hazugságaira. Kifejtette, hogy a Lánchíd felújítása nemcsak ötmilliárd forinttal drágábban, hanem csökkentett műszaki tartalommal valósul meg, hiszen az eredeti tervekhez képest a Váralagutat és a Széchenyi István teret nem újítják fel. A Tarlós István vezette korábbi Fővárosi Önkormányzat által kiírt közbeszerzés pedig ezeket a munkálatokat is tartalmazta.

A még Tarlós István vezette Budapesti Közgyűlés 2019 májusában egy 4,167 milliárdos rekonstrukciós büdzsét fogadott el a tér fejlesztésére. Az októberi választás után a Városházára beköltöző új főpolgármester, Karácsony Gergely részben éppen arra hivatkozva szabta át a komplett beruházást, mert drágállotta. Ehhez képest csaknem négyszázmillió forinttal drágult a projekt úgy, hogy a Tarlós-féle koncepció műszaki tartalma jóval szélesebb volt.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában