Előbemutató

2023.08.18. 21:52

Generációk nőttek fel az István, a királyon

A negyvenéves István, a király rockoperán generációk nőttek fel – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az István, a király legfrissebb színpadi változatának előbemutatóján péntek este a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményen részt vett Novák Katalin köztársasági elnök is.

MW

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a negyvenéves István, a király című rockopera legfrissebb színpadi változatának előbemutatója előtt a Papp László Budapest Sportarénában

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját ezúttal Novák Péter rendezésben és koreográfiájában láthatja a közönség.
Nagy Márton rövid köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy a 156 éves Magyar Posta – ugyanúgy, ahogy az István, a király – mindig meg tudott újulni. 

A miniszter szerint a Magyar Posta a logisztika területén, a digitalizáció és a pénzügy területén a kor elvárásainak kell hogy megfeleljen, és ehhez elengedhetetlennek nevezte a postai dolgozók segítségét.

Az előbemutatót a Magyar Posta és a Postakürt Alapítvány szervezésében tartották meg Novák Katalin köztársasági elnök részvételével, aki a közösségi oldalán azt írta:

Ahhoz a generációhoz tartozom, melynek tagjai kívülről fújják az István, a király minden egyes számát. Ez számunkra egyszerre az ezeréves magyar történelem és gyerekkorunk egy meghatározó darabja.

Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy negyven éve éppen ezen napon, 1983. augusztus 18-án mutatták be először Budapesten az István, a királyt.

Az 1983 óta számos feldolgozást, előadást megélt István, a király legfrissebb színpadi változatát szombaton két alkalommal mutatják be (15 és 20 órától) az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Papp László Budapest Sportarénában.

A másfél órás előadás három színpadon zajlik, gyermekkórus és tánckar is közreműködik benne.

István királyt Koltai-Nagy Balázs, Saroltot Schell Judit, Gizellát Horányi Juli, Koppányt Baricz Gergő, Rékát Herczku Ágnes, Tordát Köteles Leander, Asztrikot Orosz Ákos, Vecelint Kardos-Horváth János alakítja.

A rockopera új előadása szombaton a Duna Televízióban 20 órától lesz élőben látható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában