Illegális bevándorlás

2023.06.27. 15:43

Újabb rendőri kontingens indult a szerb-észak-macedón határra

Szerbiába, a szerb-észak-macedón határra induló, harmincöt tagú rendőri kontingens búcsúztatott a belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

MW

Illusztráció/ A Szerbiába és Észak-Macedóniába induló magyar rendõri kontingens búcsúztatása a Készenléti Rendõrség budapesti központjában 2023. április 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy a most kiutazók nemcsak Magyarország határainál készek megvédeni az illegális migrációtól Európát, de osztrák és szerb kollégáikkal együtt a szerb-észak-macedón határon is.
Vagyis kicsiben megmutatják, hogy nagyban miként kellene eljárnia az Európai Uniónak, annak érdekében, hogy megállítsuk az illegális bevándorlást – tette hozzá. Mint mondta, 

egész Európában Magyarország védi a leghatékonyabban Európa határait, hiszen azok a migránsok, akiket visszafordítanak már bejutottak más uniós tagállamokba, Görögországba, vagy Bulgáriába.

Ezt jól mutatja – folytatta –, hogy

 a magyar déli határon az elmúlt évben 271 ezer szabálytalan határátlépési kísérletet akadályoztak meg, míg az Európai Unió egészében 330 ezret.

Arra is figyelmeztetett, hogy a migránsok alvilági hálózat, embercsempészek segítségével érkeznek az Európai Unió határára. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy Törökország és Németország között egy út 5,2 millió forintba kerül.

Ha ezt összevetjük azzal, hogy tavaly 330 ezer illegális határátlépési kísérlet történt, akkor jól látható, hogy az Európai Unió euró milliárdokat juttat az embercsempészek kezébe, azzal, hogy nem állítja meg a migrációt a török-görög határon.
Az államtitkár a továbbiakban hangsúlyozta: 

Magyarország 2015 óta ugyanazt a politikát képviseli, miszerint meg kell védeni az EU külső határait.

Ebben a helyzetben 15 frontország fogadta el az Athéni nyilatkozatot, amelyben felszólítják az Európai Bizottságot, hogy nyújtson pénzügyi segítséget a határvédelemhez. Ennek ellenére, a magyar határvédelem 650 milliárd forintos költségének csupán egy százalékát térítette meg eddig Brüsszel, illetve újra kvóták szerint osztanák el a migránsokat a tagállamok között – fűzte hozzá.

 Ez utóbbi azt jelenti, hogy immár nemcsak kívülről, hanem az Európai Unión belülről is védekezni kell a migránsokkal szemben

 – fogalmazott.
 Végül úgy vélekedett:

 a kontingens tagjai is hozzájárulnak annak megőrzéséhez, hogy mára Magyarország a világ 13. legbiztonságosabb országa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában