Apák napja

2023.06.18. 11:14

Hornung Ágnes: Isten éltesse az apákat!

A kormány több intézkedéssel segíti, hogy a férfiak apaként is kiteljesedhessenek. Isten éltesse az apákat! – írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán vasárnap közzétett bejegyzésében.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Evgeny Atamanenko

Hornung Ágnes emlékeztetett: június harmadik hétvégéje az apák napja, amelyet évről évre egyre több családban ünnepelnek.

Az államtitkár hangsúlyozta: köszönet illet minden férfit a családjáért végzett munkáért és a gyermeknevelésben vállalt szerepéért.

Magyarország kormánya több intézkedéssel is segíti, hogy a férfiak apaként is kiteljesedhessenek, mivel szerepük a gyermekek fejlődésében, személyiségük kialakulásában kimagasló jelentőségű, a család a férfiaknak is testi-lelki egészségvédő tényező, a családon belüli feladatmegosztás pedig könnyebbé teszi a gyermeket nevelők mindennapjait 

– írta Hornung Ágnes.

Kitért arra is, hogy a kormány a mostani háborús időkben is megőrzi Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját és a családi adókedvezményt, valamint védelmet nyújt a családtámogatásoknak, amelyek az édesapák életét is jelentősen könnyítik.

Minderről részletek a kormány oldalán olvashatók.
  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában