Szépségverseny

2023.03.03. 21:52

Transznemű férfi az idei Miss Germany egyik esélyese

A transznemű Saskia von Bargen lehet idén a német szépségkirálynő.

Saskia von Bargen

Forrás: AFP

Fotó: Sina Schuldt

A transznemű Saskia von Bargen a 2023 Miss Germany fő esélyese – legalább is erről ír a Die Welt, a német lap szerint idén már sokkal fontosabb tényező lett, hogy ne csak a külsőségeket nézzék a Miss Germany szépségversenyben. A lap úgy fogalmazott, hogy a versenyzők küldetéstudata sokkal fontosabb a kinézetnél, ezért a magát transznemű nagykövetnek tartó Saskia nagy esélyese lett az idei megméretésnek – írja a Mandiner

A férfi állítólag már ötéves korábban deklarálta, hogy ő lány szeretne lenni. Kislányokkal játszott, és lányruhákat szeretett volna hordani. A gúnyolódások elkerülése érdekében az iskolában fiús ruhákat kellett hordania, a szüleivel töltött időben azonban már azt viselt, amit ő szeretett volna. Tizenegy évesen hormonblokkoló gyógyszereket szedett, hogy elkerülje a pubertást, 13 évesen pedig női hormont tartalmazó gyógyszereket kapott. Saskia von Bargent végül 18 évesen műtötték át nővé. 

A Miss Germany versenyt száz éve rendezik meg, de az elmúlt pár évben gyökeres változáson ment át.

A szépségversenyt szervező cég munkatársa, Jil Ander úgy nyilatkozott, hogy korábban a versenyzőknek meg kellett adniuk a súlyukat és a magasságukat, azonban ez manapság már nem fordulhat elő.  

Emellett a szervezők arról is döntöttek, hogy a győztesek kihirdetésénél elsősorban nem a kinézetet, hanem a versenyzők küldetéstudatát vegyék figyelembe

 – tudta meg a Magyar Nemzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában