Éljen a magyar szabadság!

2023.03.13. 18:02

Rendkívüli műsorfolyammal készül a nemzeti ünnepre a HírTV és a KarcFM

A HírTV-n, a hirtv.hu-n, valamint a csatorna Facebook-oldalain 480 perc ünnepi tartalmat sugároznak március 15-én. A teljesség igényével számolnak be a nemzeti ünnep eseményeiről, történelmi-, társadalmi-, hazafias vonatkozásairól, összefüggéseiről. A KarcFM-en és a karcfm.hu-n egész nap értékelő-elemző műsorok lesznek majd hallhatók.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A HírTV-n szerdán 7.50-kor órakor kezdődik az élő ünnepi műsor, a Parlament előtt Magyarország lobogójának felvonását már közvetítik, végigkísérik az ünnepi huszármenetet a Nemzeti Múzeumig – derül ki a csatorna közleményéből.  

A nap házigazdája M. Dobos Mariann és M. Kovács Róbert, őket a backstage-ben Zavaros Eszter és Perjési Tamás segíti majd. 

A HírTV stúdiójában a forradalom eredeti tárgyai színesítik, kísérik majd az adást. Megszólal a zászlók, kardok gyűjtője, újraalkotják Petőfi kedvenc likőrjét, lesznek sztorik, történetek, elemzések, sőt még a forradalmi feleségek hozzájárulását is alaposan megismerhetik a nézők.

A híradós riporterek bekapcsolódnak a nyitott Parlament eseményeibe, bemutatják a Várkapitányság programjait a Budavári Palotanegyedben, és a Magyarország 365 fotópályázat győztes pályaműveit is. Keszthelyről tudósítanak majd a Szendrey Júlia emlékház avatásáról, Nagycenken a gróf Széchenyi István által megálmodott kastélypark újranyitásáról, lesz koszorúzás Rómából, Londonból, Székelyudvarhelyről és a Délvidékről.

Az ellenzéki megemlékezésekről is sugároz majd beszámolót a HírTV.

10.30-tól a csatorna a teljes díszünnepséget közvetíti a Nemzeti Múzeumtól.

 A helyszíni riporter részt vesz a Múzeumkertben a családi programokban, megszólal a gyűjtemények gazdája, az intézmény főigazgatója L. Simon László és Csák János kultúráért felelős miniszter.

A HírTV élőben sugározza a Miniszterelnöki megemlékezést Kiskőrösről, ahol 15.00 órától Orbán Viktor mond ünnepi beszédet a Petőfi Szülőház előtt.

Az ünnepi műsor különlegessége, hogy a beszélgetések egy része csak és kizárólag a csatorna Facebook-oldalán lesz látható, követhető. Az online közvetítés végig párhuzamosan zajlik majd az televíziós műsorral. Az online térben egész nap kiegészítő, színesítő tartalmakat sugároz majd a HírTV. Ezeket tabletről, telefonról lehet követni, vagyis a párhuzamos élő adásban március 15-e extráit lehet majd követni. A Facebookon kapcsolunk majd Gyulára, Sopronba

– írták. 

A KarcFM a napot szintén az ünnepnek szenteli. A televíziós műsor délután 16.00 órától, a miniszterelnöki beszéd után kapcsolódik össze a rádió műsorával. A közös Paláver fókuszában szintén az ünnepi események lesznek.  

Március 15 az ország történelmének egyik legfontosabb eseménye. Ilyenkor a műsorok különösen fontosak azok számára, akik nem tudnak részt venni az ünnepi rendezvényeken, vagy akik külföldön élnek. Segítünk nekik, hogy részt vehessenek az ünnepi megemlékezéseken, hogy a távolból is átérezzék az ünnep jelentőségét és üzenetét. Az ilyen különleges alkalmak hozzájárulnak a magyar közösség építéséhez, lehetőséget adnak a nemzeti identitás erősítésére 

– mondta Pelyach Gergely, a KarcFM főszerkesztője.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában