EU-csúcs

2023.03.23. 15:02

Orbán Viktor: a munka folytatódik

A miniszterelnök a ma kezdődött uniós csúcsról posztolt közösségi oldalán.

Orbán Viktor miniszterelnök (b), Antonio Guterres ENSZ-főtitkár (b2), Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b3) és Nikosz Hrisztodulidisz ciprusi elnök (b4) az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján 2023. március 23-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

EU-csúcs, első nap - írta legfrissebb bejegyzésében közösségi oldalára a kormányfő.

 

A munka folytatódik. Nekünk Magyarország az első! 

– írta a bejegyzésben a kormányfő.

Az Ukrajnának szánt katonai támogatás az EU-csúcs fő témája

Az Európai Tanács tagjai kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójukon megvitatják az Oroszország Ukrajna elleni háborújával és Ukrajna folytatódó uniós támogatásával kapcsolatos legfrissebb fejleményeket.

A vezetők az első ülésnapon munkaebédet tartanak Antonio Guterres ENSZ-főtitkár részvételével, majd az ukrajnai háborúval foglalkozó vitát megelőzően Volodmir Zelenszkij ukrán elnök videókapcsolaton keresztül mond beszédet.

Az uniós tagországok vezetői továbbá megbeszélést folytatnak majd a versenyképességről, az egységes piacról és a gazdasági helyzetről, az energiaügyekről, a külkapcsolatokról, valamint egyéb témákról, köztük a migrációról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában