Versenyben maradni

2023.02.05. 20:29

A névváltoztatásban látja a Jobbik a megújulást?

Jobbik-Konzervatívok névvel jutna előrébb a népszerűségi versenyben a Jobbik, mely a hétvégén választmányi ülést tartott.

Gyöngyösi Márton és Jakab Péter a párt szolnoki kampányzáró rendezvényén 2019. május 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Momentum, a DK és az MSZP mellett a Jobbik is tartott pártrendezvényt a hét végén, erről a Gyurcsány Ferenccel korábban együttműködő Jakab Péter volt kabinetfőnöke számolt be közösségi oldalán. A Jobbikban komoly népszerűségvesztésen átesett Molnár Enikő szerint a Gyöngyösi Márton vezette párt szombaton tartotta „választmányi ülését a még megmaradt és jórészt fizetett tagjaival a Jobbik, vélhetően a XVIII. kerületi irodában”.

A Jobbik vs Konzervatív Unió címmel közzétett bejegyzésben Molnár Enikő azt írta: „Sokáig az a hír járta, hogy teljesen új köntösbe csomagolják a pártot, új logóval, új névvel (Konzervatív Unió). Sőt voltak olyanok is, akik egyenesen odáig mentek el, hogy azok a politikusok, akik már több mint egy évtizede a parlamentben ülnek, szolgáltassák vissza a mandátumaikat, mert csak így lehet tiszta lappal folytatni.” 

Jakab Péter bizalmasa még ugyanebben a bejegyzésben úgy folytatta: „Úgy tűnik, nem lesz sem új logó, sem új név, sem új emberek. A megszűnés határán billegő pártnál úgy néz ki, marad minden a régiben, azt leszámítva, hogy hozzáteszik mindenhez, hogy konzervatív és persze – ahogy azt a Fidesz is teszi, leplezve hazaárulását – mindent nemzeti színekbe bújtatnak.”

Teljesen nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc mozgatja a szálakat

– így reagált a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton Jakab Péter korábbi kabinetfőnökének Facebook-posztjára. A pártelnök szerint Jakab Péter és Molnár Enikő azért posztol ilyeneket a közösségi oldalakon, mert Gyurcsány Ferenc arra utasítja őket. Azonban ezek irreleváns állítások – mondta a Hír TV-nek Gyöngyösi.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában