Okirat-hamisítás gyanúja

2022.03.13. 14:21

Újabb fejlemény történt Csárdi Antal lakásügyében

Csárdi Antal ellen a közelmúltban okirat-hamisítás miatt tettek feljelentést, és ügyében jelenleg nyomozás zajlik.

Okirat-hamisítással gyanúsítja a parlament által neki bérelt lakás tulajdonosa az LMP-s politikust, ő azonban tagadja ezt. Itt vannak az ügyben tett feljelentéshez csatolt iratok, Csárdi aláírásával – olvasható a Mandiner cikkében.

A Mandiner birtokába került egy Csárdi Antal nevére kiállított meghatalmazás, amely szerint az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje a Parlament által számára bérelt lakás tulajdonosa nevében teljes körűen eljárhat a Nemzeti Közműveknél a lakossági földgázszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyekben. Az okirat szövege szerint „a Meghatalmazó feljogosítja a Meghatalmazottat, hogy a vonatkozó NKM földgázszolgáltatói Zrt. egyetemes szolgáltatási, NKM Földgázhálózati Kft. elosztói szerződéses jogviszonnyal kapcsolatos ügyeiben helyette és nevében eljárjon, jognyilatkozatot tegyen: teljes körűen”.

Forrás: Magyar Nemzet

Mint arról korábban az Index cikke alapján a Mandiner is beszámolt, Csárdi Antal ellen a közelmúltban okirat-hamisítás miatt tettek feljelentést, és ügyében jelenleg nyomozás zajlik hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt.

A történet előzménye, hogy a politikus vitába keveredett a Parlament által számára bérelt lakás tulajdonosával, miután annak állítása szerint a politikus nem fizette a közüzemi számlákat, ezért a közműszolgáltató felfüggesztette a gázszolgáltatást, azaz „kikapcsolta a fűtést”. A feljelentésben az is szerepel, hogy Csárdi 300 ezer forintos közösköltség-tartozást halmozott fel. A lakás tulajdonosa, aki jelenleg is Amerikában él, közölte, nem bízott abban, hogy a politikus rendezi a tartozását, ezért mivel tartott a végrehajtástól, végül ő fizette ki a számlákat.

Az Index cikke szerint a lakástulajdonos azonban nem emiatt jelentette fel a politikust, hanem azért, mert szerinte Csárdi Antal a kikapcsolt szolgáltatás ügyét úgy próbálta rendezni, hogy egy olyan meghatalmazással járt el a közműszolgáltatónál, amelyen az ő hamisított aláírása szerepel.

A portál azt írja, a meghatalmazást tanúként Csárdi felesége és anyósa írták alá.

Az ellenzéki összefogás jelöltje tagad, a tulajdonos állítja, semmilyen meghatalmazást nem adott neki Csárdi Antal az Index megkeresésére az alábbi választ küldte el:

A korábbi főbérlőm minden állítása valótlan, a vitát a bíróságon fogjuk rendezni. Tartozást nem halmoztam fel, nem is tehettem, mert azt az – egyébként az Országgyűlés Hivatala által kötött – szerződés kimondja, hogy minden rezsiköltség a bérbeadót terheli. Jogosulatlan meghatalmazást soha nem használtam, az egész ügyet a választókerületben reménytelen helyzetben lévő Fidesz kétségbeesett próbálkozásának tekintem, és a hazugságok miatt a megfelelő jogi lépéseket megtettem.

A lakás tulajdonosa azonban a lapnak küldött levelében úgy fogalmazott:

Soha nem adtam Csárdi Antalnak semmilyen meghatalmazást. Ha tudtam volna, hogy visszaél a nevemmel és meghamisítja az aláírásomat, soha be nem engedtem volna a lakásomba.

Közműszolgáltatóhoz szóló kérelem Csárdi aláírásával

A Mandinerhez eljutott egy másik Csárdi ügyével kapcsolatos dokumentum is, mégpedig egy a Nemzeti Közművekhez beadott „Megrendelés tartozás miatt megszüntetett gázszolgáltatás helyreállítására” című kérelem, amelyen aláíróként Csárdi neve szerepel.

Forrás: Magyar Nemzet

Amennyiben ezt a kérelmet leadták, és a gázszolgáltatást helyreállították, az bizonyítja, hogy az ügyben valóban a politikus járt el. A közműszolgáltató ugyanis ellenőrzi az ügyfelek személyazonosságát.

Így csak az a kérdés, az említett meghatalmazás valóban hamis-e. Azt pedig, hogy az említett dokumentumokat valóban az LMP-s politikus írta-e alá, döntsék el önök!

Összehasonlításképp itt van Csárdi országgyűlési képviselőként leadott hivatalos vagyonnyilatkozatán szereplő aláírása:

Forrás: Magyar Nemzet

Az ügyben telefonon kerestük Csárdi Antalt, de egyelőre nem sikerült elérnünk. Amennyiben a politikus reagál, frissítjük cikkünket.

Borítókép: MTI / Soós Lajos

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában