Jó hír

2022.03.08. 12:23

Tovább csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

A vizsgált városok döntő többségét csökkenő tendencia jellemzi, míg a többi mintavételi helyen továbbra is az „emelkedett” kategóriába esik.

Továbbra is csökkenést mutat a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden honlapján.

A 9. héten országos átlagban folytatódott a koronavírus-örökítőanyag koncentrációjának csökkenése a szennyvízben. A vizsgált városok döntő többségét csökkenő tendencia jellemzi, a vírus örökítőanyag-koncentrációja Békéscsabán, Egerben, Szekszárdon, Szombathelyen, Zalaegerszegen már a „mérsékelt” kategóriába sorolható, míg a többi mintavételi helyen továbbra is az „emelkedett” kategóriába esik – közölte a népegészségügyi központ.

Forrás: Góczán Gábor Péter / Nemzeti Népegészségügyi Központ

Borítókép: Kemes Klára, a Pannon Egyetemhez tartozó Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ asszisztense a Mol nagykanizsai laborjában 2020. április 20-án 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában