Hihetetlen

2022.03.31. 07:47

Márki-Zay megint nevetségessé vált: többször Jeszenszkynek nevezte az ukrán elnököt, Zelenszkijt (videó)

Márki-Zay Péter székesfehérvári fórumán az orosz–ukrán háborúról szólva Ukrajna elnökét, Volodomir Zelenszkijt többször is Jeszenszkyként emlegette.

Jól látszik, hogy a Márki-Zay mögött álló helyi jelölt a második tévesztésnél oldalra néz, és nevetve odaszól a mellette állónak, mint aki maga sem hiszi el, hogy Márki-Zay ekkora ostobaságot mond. Majd Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországért Mozgalom elnökségi tagja jelenik meg a színpad előtt, és próbál súgni Márki-Zaynak, hiába. Ezután Lukácsi az emelvényen álló helyi jelöltet is arra biztatta, hogy „mondd neki te is!”. (Márki-Zay egyik tanácsadójának, Jeszenszky Géza volt külügyminiszternek a nevét keverhette össze az ukrán elnök nevével.)

Márki-Zay nem először téveszt el neveket. Balatonalmádiban nemrég az országgyűlési képviselőjelölt nevét kétszer is rosszul mondta annak bemutatkozó rendezvényén. „Jól ismerem Szabolcsot” – jelentette ki politikustársa mellett állva, miközben a baloldali induló ebben a körzetben Benedek Szilveszter, a DK-tagja.

A baloldal jelöltje élő Facebook-bejelentkezéseiben és beszédeiben több esetben tett megbotránkoztató kijelentéseket. Egy Trianon-megemlékezésen a már meghalt Michael Jacksont  fehér nőnek titulálta.

Egy alkalommal szerinte „aranyos”, ám rasszista viccet mesélt Stevie Wonderről. 

A nőkről kijelentette, hogy rossz a helyesírásuk, a vidéki emberekről többször mondta, hogy agymosottak, sokuk pedig már délután részeg. Kampánystábja, érzékelve a sorozatos hibákat, korlátozta, illetve moderálta Márki-Zay videóit. Márki-Zay felkészületlensége akkor is érzékelhető volt, amikor a baloldal sajtótájékoztatót tartott az általuk beterjesztett népszavazási kérdésekről. A baloldal jelöltje ugyanis nem volt tisztában azzal, valójában miről kellene szavazni az embereknek.

Márki-Zay ismert botránya volt, amikor egy fonyódi utcafórumon azt mondta, a hatpárti koalíció képviseli a fasisztákat és a kommunistákat is. Később fáradtságával indokolta a megjegyzést.

A mostani Jeszenszky-blamázs némileg megmagyarázza a Magyar Nemzet azon titkosszolgálati forrásból származó információját, miszerint az ukrán kormány először miért a baloldali kampánystábbal teremtett kapcsolatot a magyar baloldal hatalomba segítéséért.

Márki-Zay Péter egyébként megerősítette szerdai székesfehérvári fórumán a Mediaworks Hírcentrumnak, hogy vannak tárgyalások a magyar baloldal és Ukrajna között, de azt állította, csupán segítségül szánt mentőautókról.

Mint ismert, a baloldal jelöltje folyamatosan támadja a magyar kormányt, amiért az nem küld fegyvereket és katonákat Ukrajnába. Márki-Zay többször kijelentette, hogy ha a NATO ezt kéri, akkor ő teljesítené a kérést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában