Ukrán válság

2022.02.23. 17:29

Orbán Viktor: Magyarországnak ebből a fegyveres konfliktusból ki kell maradnia! (videó)

A miniszterelnök közösségi oldalán tett videonyilatkozatában visszautasította azokat a baloldali javaslatokat, amelyek katonák és fegyverek Ukrajnába küldéséről szólnak.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán látogatást tett a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központjában, ahol Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel együtt találkozott azokkal a katonatisztekkel, akik Magyarország biztonságát garantálják parancsnoki munkájukkal – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A látogatás után a kormányfő a közösségi médiában közzétett videóban arról beszélt, hogy a helyzet továbbra is komoly, feszült, mindent meg kell tenni a háború elkerülése érdekében. Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia; Magyarország biztonsága a legfontosabb – szögezte le.

Orbán Viktor ennek megfelelően visszautasította azokat a baloldali javaslatokat, amelyek katonák és fegyverek Ukrajnába küldéséről szólnak.

Magyarországnak a béke helyreállítása érdekében tett nemzetközi erőfeszítésekben kell szerepet vállalnia, és közben föl kell készülnie a hadseregnek arra, hogyha a dolgok rosszra fordulnak és menekültek érkeznek, akkor a hadsereg a rendőrséggel együttműködve képes legyen ezt a helyzetet kezelni - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette, megbizonyosodott róla, hogy erre képesek vagyunk, Magyarország biztonsága jó kezekben van.

 

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b) a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központjában 2022. február 23-án. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában