Ország-világ

2021.01.23. 18:52

Fürjes Balázs: zárjuk le a vitát, nincs dugódíj!

Az államtitkár egyértelművé tette álláspontját a budapesti autóközlekedéssel kapcsolatban kirobbant vitában: nem lesz dugódíj.

„A cél az, hogy minél kevesebb autó lépje át a város és a belváros határát, ehhez azonban nem kell dugódíjat bevezetni” – írta Twitter-üzenetében Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Szerinte több megoldás is segítheti a változást.

Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Karácsony Gergely és kabinetfőnöke, Balogh Samu nyilatkozataira válaszolt. A városvezetés és az államtitkár közötti vita a Duna dél-budapesti szakaszára tervezett Galvani híddal kapcsolatban erősödött fel – írja a Magyar Nemzet. A kormányzat által megálmodott új Duna-híd építésének éppen az volna a célja, hogy levegye a város belsőbb területeiről az autós terhelés jó részét. A budapesti városvezetés legutóbbi – teljesen alaptalan – vádja az volt, hogy a kormány úgy számította ki a híd megépülése után várható forgalmi hatásokat, hogy abba belekalkulálta a dugódíj bevezetését is. Magyarán, hogy nem maga a híd okozná a belvárosi forgalomcsökkenést, hanem a közben bevezetett dugódíj.

Erre reagálva Fürjes Balázs közösségi oldalán azt írta: Zárjuk le a vitát megegyezéssel:

 • Nincs dugódíj
 • Cél: kevesebb autó lépje át a város és a belváros határát
 • Eszközök: jó tömegközlekedés,a hiányzó peremhidak és külső utak megépítése, a P+R hálózat fejlesztése
 • A politika nem nevel, az emberek maguk döntik el,hogyan közlekednek
 • Zárjuk le a vitát megegyezéssel:

  1.Nincs dugódíj.2.Cél:kevesebb autó lépje át a város és a belváros határát.3.Eszközök:jó tömegközlekedés,a hiányzó peremhidak és külső utak megépítése,a P+R hálózat fejlesztése.4.A politika nem nevel,az emberek maguk döntik el,hogyan közlekednek.

  — Fürjes Balázs (@BalazsFurjes) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">January 23, 2021

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában