Ország-világ

2021.01.05. 11:03

A baloldal taktikája: el kell érni, hogy minél kevesebben oltassák be magukat

A baloldal az elmúlt hónapokban minden eszközt felhasználva próbálta meg ellehetetleníteni a koronavírus elleni hatékony védekezést.

Minél rosszabb a kormánynak és Magyarországnak, annál jobb az ellenzéknek – így értékelte a baloldali pártok eddigi stratégiáját a járványhelyet kapcsán a Magyar Nemzet. A baloldal ugyanis az elmúlt hónapokban minden eszközt felhasználva próbálta meg ellehetetleníteni a koronavírus elleni hatékony védekezést. Most azonban a baloldal az oltásellenességet akarja felhasználni a kormány ellen. A korábbi baloldali kormányok által adófizetői pénzekkel kitömött Political Capital (PC) nevű baloldali elemzőközpont vezetője, Krekó Péter egy interjúban lényegében azt sugalmazta, hogy a kormány megbuktatása és a hatalomra kerülés érdekében az oltásellenességet akarja kihasználni a baloldal. Krekó ezt később már igyekezett cáfolni, láthatóan sikertelenül – emlékeztet összefoglalójában az Origo.

„Ha az emberek nem oltatják be magukat, azért Orbán lesz a hibás„ – nyilatkozta még december 26-án a Politicónak Krekó Péter baloldali elemző, a Political Capital vezetője, majd a baloldal stratégiáját még egyértelműben kifejezve hozzáfűzve:A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor (Orbánnak) kell viselnie a politikai következményeket– fejtette ki álláspontját a brüsszeli baloldali lapnak az ellenzéki elemző.

A gondolatmenet szerint tehát

A GYURCSÁNY ÁLTAL EGYESÍTETT BALOLDALNAK MINDÖSSZE AZ A DOLGA, HOGY ELBIZONYTALANÍTSA AZ EMBEREKET A KORONAVÍRUS-VAKCINÁKKAL KAPCSOLATBAN.

A Magyar Nemzet ezt úgy értékelte, hogy ha a baloldal megfogadja az elemző tanácsát, akkor olyan dologra készülnek, amelyre 1956 óta nem volt példa:

MAGYAROKAT ÁLDOZNAK FEL, HOGY HATALOMRA KERÜLJENEK.

Az, hogy hány ember halhat meg az oltásellenes kampányuk miatt, a baloldalt kicsit sem érdekli.

A koronavírus-járvány baloldali átpolitizálása

Magyarországon az immunizálási törekvések a vakcina átpolitizáltságától függenek – olvasható a Politico cikkének címében. Az írásban számos megszólalót független szakemberként tüntetnek fel, miközben korábbi szerepvállalásaikat egyáltalán nem említik. Falus Ferencnek, a baloldal bukott főpolgármester-jelöltjének például kizárólag korábbi országos tisztifőorvosi beosztását tüntették fel, azt, hogy újabban a Gyurcsány-párt álszakértője, nem szerepel a cikkben.

Kökény Mihállyal kapcsolatban mindössze annyit említ a Politico, hogy korábban egészségügyi miniszter volt, de az nem derült ki, hogy az MSZP–SZDSZ-kormányok alatt, 1971 és 1989 közötti MSZMP-tagsága pedig szintén említésre sem méltó. Krekó Péterről szintén csak annyit ír a brüsszeli baloldali lap, hogy a PC vezetője,

AZT A HAMIS LÁTSZATOT KELTVE, MINTHA EGY FÜGGETLEN ELEMZŐKÖZPONTRÓL LENNE SZÓ, ÉS NEM A KORÁBBI BALOLDALI KORMÁNYOK ÁLTAL ADÓFIZETŐI PÉNZEKKEL KITÖMÖTT SZERVEZETRŐL.

Az írásban igyekeznek úgy bemutatni a vakcina kérdését, mint amelyet a kormány „átpolitizált”. Kökény Mihály szerint például az a tény, hogy Magyarország – a cikkben is ígéretesnek nevezett – orosz vakcinából is szeretne vásárolni, azt mutatja, hogy a miniszterelnök kifejezte „lojalitását„ az orosz elnök irányába. A valóságban azonban mindössze annyi történt, hogy a kabinet – a józan ész szerint – igyekszik minél több forrásból vásárolni az oltóanyagot, hogy a lakosság oltása minél hamarabb megtörténhessen, és véget érhessenek a korlátozások. Ráadásul minden oltóanyagnak át kell esnie a hazai, szigorú vizsgálatokon – ám ezt sem találták említésre méltónak a baloldali lapnak nyilatkozó baloldali közszereplők.

Az efféle elfogult badarságok – függetlennek látszó szakértők szájából – uralják az egész cikket, a kormánytól mindössze két (!) mondatot idézett a Politico.

Gyurcsány, Soros és a Political Capital

Krekó Péter, a Political Capital elemzője és vezetője sokadszor jelenik meg úgy a nemzetközi baloldali sajtóban mint független szakember, ám ezzel szemben érdemes kiemelni:

2006 ÉS 2010 KÖZÖTT A PC, AMELYNEK AKKORIBAN ELEMZŐJE, MAJD VEZETŐ ELEMZŐJE VOLT KREKÓ, 432,2 MILLIÓS MEGBÍZÁST KAPOTT A GYURCSÁNY-KORMÁNYTÓL.

Az összegből 190 millió forint arra ment, hogy új arculatot tervezzenek az Alkotmányvédelmi Hivatal elődjének, a Nemzetbiztonsági Hivatalnak, amely többek között azt a tanácsot kapta tőlük, hogy a nyilvánosságban keveset mutatkozó vezetője országos turné keretében mutassa be a szervezetet.

A Political Capital Soros Györgytől is kapott pénzt, a milliárdos Nyílt Társadalom Alapítványa a nyilvános adatok szerint 2018-ban

MAJDNEM 50 EZER DOLLÁRT ADOMÁNYOZOTT A PC-NEK.

A védekezés aláásása

A kérdés, hogy Krekó Péter elszólta-e magát a baloldal stratégiájával kapcsolatban? A válasz: aligha lehet más következtetésre jutni az elmúlt évben történtek fényében. (Esetleg dicsekedni akart Brüsszelben, hogy ő mintegy stratégaként is nyilatkozhat.) Az európai szinten kiváló magyarországi védekezés kapcsán például kijelenthető, hogy

A BALOLDAL MINDENT MEGTETT ANNAK SZABOTÁLÁSÁRA.

Az események láncolata kezdődött azzal, hogy tavasszal nem szavazták meg a rendkívüli jogrendet, amely a kormánynak többletjogosítványokat adott volna a védekezéshez. A kérdést ráadásul átpolitizálták, amikor demokráciakérdésként mutatták be az egyébként nem is létező problémát.

A baloldalra átállt Jobbik egyenesen a miniszterelnök „királyságáról” beszélt. A hazai baloldal pedig elterjesztette külföldön, hogy a rendkívüli jogrend idején az Országgyűlés sem ülésezik, illetve a veszélyhelyzet „örök időkre szól„, ám ezekkel a hazugságokkal is hamar lebuktak.

Azt az érvrendszert tökéletesen alátámasztja, hogy a tavaszi védekezést a DK-s Arató Gergely úgy összegezte az ATV műsorában, hogy

az ellenzék szempontjából <<sajnos>> túl kevesen haltak meg a járványban.

A brüsszeli baloldali lap szerint túl korán oltott Magyarország

A Politico cikkében megjegyezte, hogy mivel az első oltásokat Magyarországon már múlt szombaton (december 26-án) beadták, hazánk „aláásta az uniós oltási tervet”. Ám eközben a hazai híradásokban egyáltalán nem volt hangsúlyos, hogy az elsők között kezdtük meg a vakcinációt. A Reuters és a Bloomberg hírügynökségek, valamint a brit baloldali The Guardian lehozta.

A NEMZETKÖZI BALOLDALI SAJTÓORGÁNUMOK ÉS HAZAI TÁRSAIK AZONBAN NEM HANGSÚLYOZTÁK, HOGY DECEMBER 26-ÁN NEM KIZÁRÓLAG MAGYARORSZÁG KEZDTE MEG AZ OLTÁST, HANEM SZLOVÁKIA ÉS NÉMETORSZÁG IS.

Akkor vajon Németország is „aláásta az uniós oltási tervet?„ – tevődik fel a költői kérdés.

Orbán Viktor is elítélte a baloldal oltásellenes kampányát

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott, január 3-i interjújában Orbán Viktor miniszterelnök is reagált Krekó Péter Politico-beli nyilatkozatára. A téma kapcsán a miniszterelnöktől a következőt kérdezte a műsorvezető:ha már az oltásról beszéltünk, akkor hadd kérdezzem meg a véleményét egy baloldalhoz köthető intézmény vezetőjének a nyilatkozatáról. Krekó Péter nyilatkozta azt a brüsszeli Politicónak, szó szerint idézem: <<ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor elérhető, hogy Orbán Viktor viselje ennek politikai következményeit>>.

A kormányfő erre azt felelte:a gonoszságnak sincsenek határai, nemcsak a fantáziának, ennél gonoszabb mondatot azért ritkán hal az ember.Mindenesetre azt tudjuk mondani, hogy a magyar egészségügy – amit állandóan leírnak, leszólnak, leminősítenek, néha még becsmérelnek is – ebben a hosszú, kéthullámos járványban sokkal jobban helytállt, mint számos Magyarországnál előkelőbb helyre értékelt ország egészségügyi rendszere. Itt nem haltak meg azért, mert nem volt kórházi ellátás, férőhely vagy lélegeztetőgép – mondta Orbán Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában