Ország-világ

2020.12.25. 12:07

Fabiny Tamás: Isten ott van minden emberi szenvedésben

Isten ott van minden emberi szenvedésben, a kórházakban és az oxigénsátor alatt is – mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján az óbudai evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke igét hirdet az ünnepi istentiszteleten karácsony elsõ napján az óbudai evangélikus templomban 2020. december 25-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Fabiny Tamás prédikációjában elmondta: a karácsonyi történet arról szól, hogy Isten nemcsak a magasságban, hanem a földi világban, az emberek otthonaiban és szívükben is otthon akar lenni.

Isten, akinek a lakóhelye a menny volna, Jézus Krisztusban „egészen mélyre jutott”, mert a mélyen lévő, a szenvedő, a bűnös, az esendő, az istenkerülő embert akarja megtalálni – mondta.

Fabiny Tamás hangoztatta: Jézus nem steril körülmények között született.

A magasságban ugyan ott ragyogott a fényesség, de a földön szenvedés, mocsok és vér volt – tette hozzá.

Ma is ebben a szenvedésekkel, vérrel és mocsokkal szennyezett világban kell az igének testté válnia. Egy olyan világban, ahol üldöztetés, terrorfenyegetettség, klímaválság, munkanélküliség és világjárvány van – mutatott rá.

Isten karácsonykor egészen közel jött az emberhez, mert ő nem a távolság, hanem a személyesség Istene. A világjárvány miatt a távolságtartás időszakát éljük, és „fáj, hogy nem ölelhetjük meg családtagjainkat”. A karácsonyi történet mégis arról szól, hogy Isten át tudja hidalni a távolságot – mondta az evangélikus elnök-püspök.

Borítókép: Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke igét hirdet az ünnepi istentiszteleten karácsony első napján az óbudai evangélikus templomban 2020. december 25-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában