Járvány

2020.11.17. 10:02

A pedagógiai szakszolgálatnál dolgozókat is heti rendszerességgel tesztelik

Novák Katalin a kormány 400 millió forintos támogatásával megújult, pedagógiai szakszolgálati feladatot ellátó Korai Fejlesztő Központba látogatott el, ahol az intézmény igazgatójával, Czeizel Barbarával beszélgetett – derül ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalára feltöltött videójából.

Az igazgató elmondta: mivel leginkább két-három év alatti gyermekekkel foglalkoznak, a veszélyhelyzet idején, amíg csak lehet, fogadja a gyerekeket a központ.

Emiatt mind a szakembereknek, mind a szülőknek megnyugtató lenne, ha a pedagógusokhoz hasonlóan az intézményben dolgozókat is tesztelnék – tette hozzá Czeizel Barbara.

A Korai Fejlesztő Központ olyan három évnél fiatalabb gyermekekkel foglalkozik, akiknél fejlődésében elmaradás, eltérés tapasztalható, például a mozgásuk nem megfelelő ütemben fejlődik, nem esznek jól, nehezen alszanak el, vagy még nem beszélnek.

A pedagógiai szakszolgálat a szülő és a pedagógus munkáját, valamint a nevelési-oktatási intézmény feladatait segíti a többi között nevelési, gyógypedagógiai tanácsadásban, fejlesztő nevelésben, logopédiai, pszichológiai ellátásban, korai fejlesztésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában