Nyíregyházi Egyetem

2008.03.14. 17:52

Folytatódnak a nyílt napok a felsőoktatásban

<p>Az ELTE három kara, a Zsigmond Király Főiskola, a Gábor Dénes Főiskola valamint számos vidéki intézmény szervez nyílt napot a következő hetekben a felvételizőknek. A képzési lehetőségekről és a felvételi eljárás megváltozott szabályairól tájékoztatják az érdeklődőket.</p>

A leendő elsősök emellett megismerhetik az adott kar hallgatói életét, az intézmény infrastruktúráját, és személyesen is elbeszélgethetnek a diákokkal, oktatókkal.

Január 23-án, szerdán várja az érdeklődőket a Pannon Egyetem. A központi nyílt napot Veszprémben tartják, ahol az egyetem öt karának 40 alapszakjáról lehet hasznos információkhoz jutni. A rendezvényen szakképzett grafológus tart pályaorientációs tanácsadást, az egyetemi tévének köszönhetően pedig a hallgatói életbe is bepillantást nyerhetnek a felvételizők.

Január 25-én, péntek délelőtt, 10 órától az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán (Kazinczy utca 23-27.), 11 órától pedig a Társadalomtudományi Karon (Pázmány Péter sétány 1/a) rendeznek felvételi tájékoztatót Budapesten. A Bölcsészettudományi Karon egy nappal később, szombaton tartanak nyílt napot a Múzeum körút 4/A szám alatt, délelőtt 10 órától.

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola is január 26-án rendezi második nyílt napját, 11 órától. Itt egyebek mellett a Gazdálkodási- illetve az Agrár és Vidékfejlesztési Kar alap- és mesterképzéseit ismertetik, de a felsőfokú szakképzési lehetőségekről és a pontszámítási rendszerről is szó lesz majd.

A Gábor Dénes Főiskola gyöngyösi konzultációs központjában január 24-én, 31-én és február 7-én, délelőtt 10-től tartanak felvételi tájékoztatót. Az érdeklődők megismerhetik a gazdálkodási kar felsőfokú szakképzéseit, az olyan új szakokat, mint az általános rendszergazda vagy a web-programozó, de bemutatják az iskola webalapú e-learning programját is, amely a távoktatásban résztvevőknek nyújt nagy segítséget. Január 24-én, csütörtökön egyébként Budapesten az Etele úton is rendeznek nyílt napot, hasonló tartalommal.

Január 29-én a Nyíregyházi Főiskola rendez nyílt napot, délelőtt 10 órától. Az általános tájékoztató a Sóstói út 31 szám alatt, a Bessenyei aulában lesz, ezt követően az intézet öt karán informálják a diákokat.

A budapesti Zsigmond Király Főiskolán február 5-én 10-től a gazdaságtudományi, bölcsészet- és társadalomtudományi területen meghirdetett szakokat ismerhetik meg az érdeklődők. A leendő elsősök nemcsak az oktatási rendszerbe nyerhetnek betekintést, de megismerkedhetnek a neves oktatókkal, és feltérképezhetik a potenciális munkaerőpiaci lehetőségeket is - olvasható az iskola honlapján. Külön standokon mutatkozik be a főiskola összes intézete valamint a Karrier Centrum is, amely egyénre szabott tanácsokkal látja el a diákokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!